суббота, 30 марта 2013 г.

Модні напрямки керамічної плитки


Керамічна плитка - найпопулярніший в наш час обробний матеріал. Дизайнери, архітектори і звичайні споживачі всіх країн світу, все частіше звертаються до керамічної плитки з метою втілити свої найсміливіші і неординарні фантазії. Керамічна плитка - це не просто глина, якій надали форму, це в першу чергу полотно в руках художника. Кожен виробник вкладає у свої творіння частина душі, свої фантазії, стиль і своє бачення сучасного життя. Світ керамічної плитки неосяжний і багатогранний, він подібний світу моди, який з кожним сезоном кардинально змінює свій напрямок. Тенденції в світі керамічної плитки, тісно пов'язані з віяннями світової моди, дизайном одягу, взуття та інших аксесуарів оточують нас у повсякденному житті. Різноманітність стилів, напрямків, фешн і хай-тек ідей, цікавих фактур, форм та інших найсміливіших творів з глини, вразить уяву навіть самого вправного цінителя інтер'єрних ідей. Керамічна плитка - це вже не окремий вид оздоблювального матеріалу.

Модні тенденції в дизайні інтер'єрів 2013


Тенденції в дизайні інтер'єру з'являються не самі собою. В першу чергу, це результат спостережень дизайнерів за змінами смаків і переваг клієнтів. Але якщо ви поцікавитеся у сто професіоналів, в яку ж сторону рухається сучасний дизайн інтер'єрів, то отримаєте сотню різних відповідей, деякі з яких будуть прямо протилежні один одному. І це не дивно, адже в мистецтві, а дизайн інтер'єру безперечно є мистецтвом, немає місця шаблонам. Однак безліч суперечливих думок, буде об'єднувати щось спільне, якийсь знаменник, об'єктивно відображає модні тенденції в дизайні інтер'єрів. Нижче ми розповімо вам про деякі модні тенденції 2013 року.

воскресенье, 24 марта 2013 г.

Дизайну інтер'єру в стилі Ренесанс

Дизайн інтер'єру в стилі Ренесанс - (стиль Відродження) (п'ятнадцятий - шістнадцятий ст.). Новий стиль, прозваний сучасниками стилем Відродження, додав в мистецтво і культуру Європи абсолютно новий дух віри і свободи в необмежені можливості людини. Спочатку за 15 століть людина знову став творцем краси і вільним мандрівником, що мріє відчути і побачити навколишній світ, він був знову готовий до сміливих і відкриттів рішенням. Зародилася естетика відбилася також і на дизайні інтер'єру: йому стали властиві характерні величезні приміщення із закругленими арками, обробка різьбленим деревом, відносна незалежність і собівартість кожної деталі окремо, з яких набирається ціле.
Архітектурний стиль декоративний і швидше еклектичний, ніж конструктивний. Формальні частини стилю взяті з арсеналу форм римсько-волоських ордерів. Вікна робилися з напівкруглими, пізніше з прямими завершеннями. Дизайн інтер'єру палаців дивував красою мармурових сходів, грунтовністю просторових ефектів, розкішністю декоративного оздоблення. Спальні і вітальні знаті уставляти дорогими меблями, зробленої в дусі античності. Дверні рами, стіни та підлогу і обделивать мармуром; кесонний або дерев'яний стелю обшивався деревом.

Стиль дизайну інтер'єру: конструктивізм

У дизайні інтер'єру стилю характерні продумані функціональні рішення і строга відповідність їхнім вимогам, компактні обсяги з чітко виявленим каркасом, технічна ясність форм. Відсутність ліпного декору. Широко використовуються вбудовані ніші, підсвічування. Меблі відрізняються мобільністю і функціональністю. Бурхливий, стрімкий час на зламі епох на початку минулого століття, час відкриттів і помилок, проектів, зухвалих експериментів, крахів і удач. Епоха, з божевільною швидкістю змінювала життя, мистецтво, світогляд. Валилося те, що здавалося непорушним, і народжувалася нова естетика, з'явилися дивні люди, талановиті фантазери - художники, архітектори, поети. Захлинувшись свіжим повітрям змін, вони кинулися втілювати в життя самі неймовірні задуми, перейняті духом нової ери. Джерелом краси для них стала техніка, в її незграбних контурах шукали вони нові форми, джерелом натхнення для них були бездоганно функціонуючі механізми, а творчим девізом: "розчинити у справі ... естетичну, емоційну сутність мистецтва". Їх вабила магія "Чорного квадрата".

суббота, 9 марта 2013 г.

Об'ємне панно - рельєфні миті життя

В Єгипті є одне захоплююче сказання. Один мудрий фараон час від часу інкогніто відвідував найбідніші райони своєї держави з тим, щоб усе більш цінувати розкіш і комфорт, який його оточує. У його палаці навіть була обладнана спеціальна кімната, розписана реалістичними панно з ляпіс-лазурі, прикрашеними дорогоцінними каменями, що оповідають про життя бідняків. З тих давніх часів і почалося переможний хід панно по всьому світу.
Барельєфи сучасності ...
У сучасному світі панно перетворилося на прекрасний аксесуар, який не тільки декорує приміщення, але й надає йому ексклюзивний шарм і чарівність. Це оптимальний варіант для пікантного пожвавлення інтер'єру. Не потрібно затівати дорогу процедуру глобального ремонту, достатньо придбати колоритне панно.

Інтер'єр для довгої вузької кімнати

Канони краси, витонченості і комфорту постійно зазнають змін. Так, довгі і вузькі (вагонообразние) кімнати, на відміну від традиційних квадратних, користувалися великою популярністю в 60-80 рр.. І тому присутні в багатьох будинках радянської забудови. Головна проблема, з якою стикається господар подібного приміщення - це можливість хоч якимось способом візуально розширити наявні простір, оптимально розставити меблі, оформити стіни, підлогу і стелю.