пятница, 22 июня 2012 г.

Навіщо потрібна покрівельна експертиза?


Будь-яка споруда, будь то приватний будинок або багатоповерховий торговий центр, є досить складними в інженерно-технічному плані конструкціями. У них дуже важко виділити більш-менш важливий елемент, адже кожен виконує свою певну функцію і від надійності і міцності кожного елементу (дахів, стін, фундаменту) залежить безпека, надійність і міцність всієї будівлі.

Тим не менш, особлива увага приділяється міцності даху, адже саме вона приймає на себе вплив навколишнього середовища і значною мірою забезпечує теплоізоляцію. Тому роботи з покриття даху завжди вимагають ретельності і якісного виконання, адже якщо дах тече, то це зведе нанівець все будівництво.


Природно, рано чи пізно виникає потреба у ремонті даху або навіть усунень будівельних недоліків. Перед початком ремонту найчастіше потрібна експертиза покрівлі, щоб об'єктивно оцінити її стан і передбачуваний фронт робіт. Експертиза також може знадобитися при реконструкції, перепрофілювання будівлі або відновлення будівництва і в ряді інших випадків.

Зазвичай при експертизі проводиться первинний візуальний огляд, а далі при необхідності здійснюють тепловізійної зйомку, лабораторний аналіз покрівельних матеріалів. Крім того, вивчається технічна та експлуатаційна документація. По закінченню експерт складає свій висновок з результатами.

Якщо у вас виникла необхідність в проведенні покрівельної експертизи, то зверніть увагу на наступні моменти: не існує такої спеціальності «експерт-покрівельник», тому не існує дипломованих фахівців у цій галузі. Як правило, експертами стають люди, які мають відповідну інженерно-технічну освіту і володіють солідним досвідом в галузі будівництва будівель та покриття дахів. Вибираючи організацію, яка проводитиме покрівельну експертизу, постарайтеся отримати інформацію про кваліфікацію фахівців, наявному обладнанні та проаналізуйте відгуки.

Комментариев нет:

Отправить комментарий