среда, 13 июня 2012 г.

Дизайн ванної кімнати

Ванна кімната - це те місце в квартирі, куди людина йде в передчутті можливості розслабитися і відпочити, позбутися втоми або, навпаки, підбадьоритися перед трудовим днем. У зв'язку з цим те, як буде виглядати ваша ванна кімната, дуже важливо. Як зробити так, щоб ванна кімната виглядала привабливо і по-сучасному?

У першу чергу хочеться, щоб ванна виглядала досить просторо. А, зізнатися чесно, стандарт більшості типових квартир цього не передбачає. Тому корисно буде знати кілька важливих моментів, вибираючи оформлення для вашої ванної.Якщо декорувати стелю у ванній фарбою більш світлого відтінку, ніж будуть пофарбовані стіни, або чисто білого кольору у випадку, якщо стіни і так світлі, той стеля здаватиметься вище.Пастельні тони, що переважають в дизайні ванної кімнати, зроблять це маленьке приміщення відчутно більш теплим і затишним. А щоб при цьому не було відчуття тісного простору, дизайнери радять додати яскраві «плями» за допомогою різних помітних аксесуарів.До речі, темні і густі тони теж застосовні у ванній кімнаті. Більше того - зараз це вважається модною тенденцією, ознакою гарного смаку.

Насичені кольори як би «відводять» простір в глибину, тим самим і саме приміщення ванної сприймається багатшими. Зараз досить затребувані колекції плитки для ванних кімнат синіх, темно-зелених і т. д. відтінків.Якщо ванна невелика, варто уникати лише коричневих і квітів червоного, золотого спектра, так як вони візуально зменшать кімнату. Великі малюнки і блискучі аксесуари теж підходять для ванних великої площі, а в стандартних краще їх не використовувати.Дуже гарні для ванної кімнати прозорі матеріали, а також дзеркала, хоча вони досить складні у догляді, особливо в приміщенні, де висока вологість. Розціните свої сили. Використання великої кількості дзеркал теж робить простір ширше, розкішніше, елегантніше.Також обережно слід поставитися до модного зараз оформленню ванної мозаїкою. Занадто строката гамма може діяти аж ніяк не заспокійливо, тому використовувати її краще помірно (наприклад, чергуючи з білими поверхнями) і всерйоз підійти до вибору кольорів для мозаїки.

Якщо ванна буде облицьовуватися плиткою, потрібно врахувати, що плитки великого розміру візуально зменшують простір, маленького - навпаки. Самий підходящий варіант для стандартної ванної кімнати - розмір плитки 20 на 30 сантиметрів. Якщо плитка не квадратна, а прямокутна, то, розміщуючи її горизонтально, ви зорово зробите ванну кімнату більш широкої, а, маючи в своєму розпорядженні вертикально, зробите її як би вже і вище.Приміщення ванної буде здаватися більш широким, якщо плитку на підлогу класти по діагоналі.Ще потрібно продумати, особливо в невеликій ванній, що закриваються елементи меблів або вбудовані шафки, дуже зручні сушарки та полички для косметики, які дозволять не «відмовити» кімнату, оскільки саме тут це буде найбільш помітно.Сама ванна в стандартній кімнаті краще кутова (якщо не планується тут установка пральної машини, або можливо вмістити і те, і інше), а ще краще - з душовою кабіною два-в-одному, з метою, знов-таки, заощадити місце і зробити перебування в цій кімнаті максимально комфортним.




1 комментарий:

  1. Спасибо автору за отличный пост. Очень внимательно ознакомился, нашел много полезного для себя на сайте http://www.santehminimal.com.ua

    ОтветитьУдалить