четверг, 7 июня 2012 г.

Натуральний камінь в інтер'єрі

Різні види натурального каменю по праву вважаються одним з найдавніших будівельних матеріалів. У наш час його особливо часто використовують в інтер'єрі для облицювання стін і підлогових покриттів.
Чому камінь?
Камінь довговічний. Завдяки високій твердості і низькою деформації на стиск камінь стійкий до подряпин, тріщин і інших пошкоджень. Якісно виконані і відповідно захищені декоративні елементи з цього матеріалу практично не руйнуються. До того ж камінь красиво старіє.Камінь не горить і стійкий до перепадів температури. Під впливом високої температури камінь не змінює свої вигляд і властивості. Це дозволяє застосовувати його в місцях, що піддаються дії вогню: для обробки камінів, облицювання кухонних стільниць і стін.

Екологічний і натуральний. Камінь не викликає алергії, не виділяє токсичних субстанцій, не створює шкідливе випромінювання, не забруднює середовище; він є одним з нечисленних декоративних матеріалів, які можна багаторазово обробляти і використовувати, змінивши їх вид і призначення.Елементи різних розмірів і ваги. Важливою перевагою каменя є можливість отримання з нього елементів великих розмірів - як об'ємних блоків, так і великих плит. Сучасні технології обробки каменю дозволяють робити дуже тонкі плитки (менше 6 мм).Естетичні переваги.

Багатство відтінків і фактур різних видів каменю суперечить усталеній поданням про нього як про холодному, аскетичному і «смутному» матеріалі. Прожилки на його поверхні мають неповторний натуральний малюнок.Матеріал не тільки для багатих. Якщо мова йде про застосування каменю в інтер'єрі, то це не обов'язково повинні бути дороге мармурове покриття підлоги або облицювання стін. Все частіше його використовують дозовано, наприклад, для того щоб ввести елемент, що контрастує з іншим матеріалом, або для додання благородства іншим, що виглядає більш буденно, елементам інтер'єру.Вставка з травертину з язиками полум'я за склом є виразним акцентом в елегантному мінімалістському інтер'єрі.

Камінь під ногами
Підлога з каменю красиво виглядає практично завжди: в приміщенні будь-якого стилю і розміру. В залежності від того, з якими елементами композиції інтер'єру поєднується камінь, він може привнести в будинок дух як старовини, так і сучасності. Якщо інтер'єр виконаний в будь-якому історичному стилі, підлога з каменю, викладеного у вигляді класичного візерунка, може стати основним елементом дизайнерського рішення. Покриття з прямокутних плит ідеально впишеться в сучасну обстановку.

Прохідні зони. Оскільки камінь є природним матеріалом, його застосовують на терасах, у вхідних зонах, в зимових садах, прихожих і холах. Облицювання їм покриття на стику будинку і ділянки дає можливість створити враження взаємного перетікання інтер'єру в сад і тіснішого контакту будинку з природою. Але камінь в цих місцях використовують, перш за все, через його експлуатаційних переваг. Кам'яна підлога довговічний і простий у догляді. Оскільки в будинок буде заноситися пісок, слід вибирати матеріал з великою стійкістю до стирання і появи подряпин. Рекомендується використовувати граніт і сланець, рідше - мармур і травертин.Чорно-біла «шахівниця» з мармурових плит створює активний геометричний візерунок покриття підлогиШліфовані плити мармуру були використані для обробки підлоги в холі і ступенів сходів, що ведуть на другий поверх.

Прохолода каменя. У південних країнах популярність каменя як матеріалу для покриття підлоги пов'язана в тому числі і з природної прохолодою його поверхні. У пронизаних виснажливої ​​спекою кімнатах холодний кам'яний підлогу викликає приємні відчуття, приносячи полегшення стопах і допомагаючи підтримувати більш низьку температуру у всьому приміщенні. У нашому кліматі холод каменю скоріше є його недоліком, ніж перевагою. Через створюваного їм відчуття прохолоди його не застосовують для облицювання підлоги в спальнях і дитячих кімнатах. Для підлог кухонь і віталень варто підбирати пористі види каменю, більш теплі на дотик. Такими є пісковики, вапняки, травертини. Холодну підлогу з каменю при необхідності можна нагрівати, уклавши під нього систему «тепла підлога». Слід пам'ятати, що цей природний матеріал утримує тепло протягом тривалого часу, а от нагрівається значно повільніше, у порівнянні, наприклад, з керамічною плиткою.



Комментариев нет:

Отправить комментарий