воскресенье, 24 февраля 2013 г.

Корисні програми для дизайну інтер'єру

Вирішили робити ремонт і не знаєте, як розпланувати своє житло? Скористайтеся допомогою комп'ютерних програм для дизайну інтер'єру. Вони допоможуть вам самостійно змоделювати інтер'єр, розставити меблі, навіть якщо у вас немає досвіду проектування інтер'єру.

Калькулятор шпалер і плитки. За допомогою онлайн-калькуляторів можна розрахувати необхідну кількість оздоблювальних матеріалів: витрата шпалер, фарби, плитки. Для обчислення потрібної кількості настінних або підлогових покриттів вам буде потрібно ввести в калькулятор розміри кімнати або окремої стіни.
Якщо ви володієте англійською мовою, найбільше число калькуляторів зібрано на сайті www.diy.com. Тут є «рідкісні» калькулятори - теплоємності обігрівача, рівня освітленості. І навіть витрати фарби в аерозольних балончиках.

Програма для дизайну інтер'єру на сайті виробника. Приклад: планувальник на сайті компанії Оdesign. Зручно, якщо ви маєте намір скористатися для покупки настінних покриттів в цій мережі салонів.
Вибирайте кімнату і підбирайте шпалери за кольором, фактурі або малюнку.
Плюс - крім шпалер пропонується вибрати обстановку (меблі та аксесуари скандинавських компаній).
Мінус - можна працювати тільки з шпалерами та панно двох виробників (Eco і Boras Tapetter).

Програма для створення інтер'єру Try on a Floor. Після завантаження фотографій свого будинку користувачі можуть приміряти різні види підлогових покриттів (паркет, плитка, ковролін та ін) і оцінити результат.
Мінус - програма не русифікована. Але при необхідності ви можете скористатися онлайн-перекладачем.

Програма для моделювання інтер'єру Color Style Studio. Дозволяє експериментувати з кольором. Для цього потрібно відсканувати фотографії вашої кімнати і завантажити їх в програму. Виділяйте об'єкти і міняйте їх колір, поки вас не влаштує результат. Програма використовує понад 57 тисяч квітів.
Великий плюс - на одному екрані можна одночасно дивитися кілька варіантів з різною забарвленням.
Мінус - програма платна. Безкоштовно можна завантажити тільки демо-версію.

Програма колірного дизайну від Тіккуріла. Знаходиться на сайті фірми. Ви можете самі підібрати кольори для власного будинку. За допомогою функції по кадруванню потрібно обробити відскановані фотографії вашої квартири і починати розфарбовувати стіни, стеля, фасад. Готовий проект можна роздрукувати із зазначенням номера та відтінків кольорів і надалі використовувати при покупці фарби в магазині.
Мінус - список пропонованих лакофарбових матеріалів обмежений товарами компанії Tikkurila.

Для чого потрібні бібліотеки 3D об'єктів? Щоб створити віртуальний образ майбутнього інтер'єру необхідно, щоб елементи інтер'єру, текстури оздоблювальних та інших матеріалів були реалістичні. У 3D бібліотеках представлені тривимірні моделі - світильники, кухні, м'які меблі, спальні та багато іншого. Це дозволяє не витрачати час на створення віртуального образу елементів інтер'єру, а відразу розміщувати їх у своїх проектах. Бібліотеки підходять просунутим користувачам, які вміють працювати в програмах 3D моделювання типу AutoCad.
Програма для проектування інтер'єру Google SketchUp. Зручна і легка для користування. Ця програма для дизайну інтер'єру дозволяє моделювати все що завгодно - від меблів до заміського будинку. У програмі для проектування інтер'єру використовуються звичні з дитинства інструменти - лінійка, олівець, транспортир, ластик. Новачки можуть повчитися, є відео уроки для користувачів різного рівня підготовленості.
Мінус - дана програма для моделювання інтер'єру не дає відчуття глибини і деталізації поверхні.

Програма для створення інтер'єру Sweet Home 3D. Використовуючи цей планувальник інтер'єру, ви легко зможете зробити креслення вашого будинку, розставити меблі, приміряти шпалери. Завантажте відсканований план вашого будинку і додавайте сподобалися предмети інтер'єру, перетягуючи їх на віртуальний план. А на закінчення ви можете зробити віртуальну екскурсію по вашому новому будинку.
Мінус - без тренування при вставці об'єктів можуть виникнути труднощі з їх розміщенням на потрібному місці.

Програма для дизайну інтер'єру IKEA Home Planner. Для шанувальників меблів даного бренду. Ви можете намалювати свою кухню, ванну і подивитися - як будуть поєднуватися різні предмети меблів. Є можливість тут же порахувати, у скільки вам обійдеться такий інтер'єр. На сайті програми можна познайомитися з відеоруководством по створенню інтер'єру.
Мінус - програма орієнтована тільки на товари однойменного магазину.

Програма для планування інтер'єру 3D Home Architect Home Design Deluxe. Фактично це «набір початківця дизайнера». В каталозі цього планувальника інтер'єру - багато макетів предметів обстановки, забарвлень шпалер, варіантів оббивки. При необхідності можна розрахувати кошторис витрат.
Плюс - при розстановці меблів попереджає про помилки (наприклад, якщо ви спробуєте поставити шафу на стіл).
Мінус - програму безкоштовно можна завантажити тільки «у зламаному» варіанті.

3 комментария:

  1. Этот комментарий был удален автором.

    ОтветитьУдалить
  2. Ще можна додати багато нових планувальників типу Roomtodo. В них більше функцій, ширший асортимент.

    ОтветитьУдалить