воскресенье, 3 февраля 2013 г.

Як самостійно змонтувати дворівневу стелю з підсвічуванням

У даній статті мова піде про те, як самостійно змонтувати дворівневу стелю з підсвічуванням, розташованої по периметру.

Така стеля складається з двох частин:
1. Короб - пускається по периметру приміщення, в нього встановлюється підсвічування.
2. Центральна частина стелі - зроблена з гіпсокартонного листа або вирівняна шпаклівкою і штукатуркою.
Варіант зі шпаклівкою може виявитися набагато складніше, якщо ви робите ремонт у старому будинку. Стельові плити в такому приміщенні можуть бути розташовані не в одній площині, а в різних, одна плита по рівню може розрізнятися від іншої сантиметрів на п'ять. У нових же будинках, де плити в основному рівні, стелі цілком можна зашпаклювати.


При використанні гіпсокартону стеля опуститься в середньому на 15 сантиметрів. Перший рівень опуститься на 4-5 сантиметрів від нульової точки. Хоча, звичайно, можна використовувати економічний профіль з розмірами 50 або 60 на 17, і тоді ви зможете вигадати 1-2 сантиметри простору.
Прим.: Щоб знайти «нульову точку», потрібно виміряти кімнату за допомогою лазерного нівеліра або гидроуровня. Сама нижня точка або нижній кут в приміщенні і буде «нульовою точкою».
Другий рівень буде нижче першого ще сантиметрів на 10, плюс бортик - 4 сантиметри, і простір між бортиком і першим рівнем - 6 сантиметрів. Можна скоротити цей простір до 4-5 сантиметрів, але тоді буде досить проблематично встановлювати туди лампи.
Якщо ви будете штукатурити центральну частину стелі, то це потрібно буде зробити в першу чергу, перед тим як будете монтувати короб по периметру. Якщо ж ви вирішили все робити з гіпсокартону, встановіть короб першим ділом, а потім до нього можна прикрутити центральну частину. Не забудьте врахувати, що короб, тобто другий рівень стелі, повинен бути розташований на 15 сантиметрів нижче «нульової точки».
Послідовність дій при монтажі стелі з гіпсокартону з підсвічуванням по периметру:
1. Збираєте короб другого рівня.
2. Збираєте, шпаклюється, грунтуете перший рівень.
3. Доробляти другий рівень з бортом-карнизом.
Схема монтажу першого рівня в точності така ж, як збірка стелі в один рівень з гіпсокартону.
Бортик карниза робимо з направляючого профілю, його потрібно прикрутити знизу крізь лист гіпсокартону, висота бортика може бути будь-яка.
Для спорудження каркаса краще використовувати стельовий профіль 60 на 27 і направляючий профіль 27 на 28.
Лампи для підсвічування можна вибрати будь-які, відповідні по висоті.

Комментариев нет:

Отправить комментарий