пятница, 5 октября 2012 г.

Інтер'єр квартири в африканському стилі


Виниклі труднощі вишуканих цінностей Старого Світу змусив багатьох у пошуку натхнення звернути свою увагу на превеликиу художнью спадщину первісної культури, не знайомої з досягненнями сучасної цивілізації. Цей стиль, отримав назву етнічний, виник без малого два сторіччя тому і зараз переживає друге народження. Існує маса різновидів етно стилю, проте, мабуть, найбільш екзотичний з нині існуючих є африканський стиль. Любов до екзотики - це так по-нашому. Декорування інтер'єру в африканському стилі лихоманить свідомість, додає відчуття відношення до таємниці, до чогось невловимих. Цей стиль ламає всі шаблони уявлень про те, яким повинен бути інтер'єр.


Сам по собі Африканський стиль це дуже широке поняття, що включає в себе інтер'єрні особливості, відмітні для внутрішнього облаштування будинку на всьому африканському просторі. Щоб додати своєму будинку африканського колориту, не обов'язково влаштовувати глобальну перестановку.

Перш за все, йому необхідні темні меблі з дерева. Стиль з формою повинні бути максимально простими і не складними. Ще дуже гармонійно в даному інтер'єрі буде виглядати плетені меблі з ротанга або ж кована з металу.

Нехитрі речі, декоровані в африканському народному стилі, гранично виразні, небагатослівні, пластичні. Як правило, їх роблять з чистого природного матеріалу. Однак важливо не перестаратися з чисельністю етнічних предметів. Не варто розташовувати в одному і тому ж приміщенні більше 3-4 подібних речей, в іншому випадку вони можуть не відповідати один одному.

При оформленні даного етнічного інтер'єру потрібно вибирати світлий і нейтральний колір. Підлоги бажано мають бути зроблені з натурального матеріалу, наприклад паркетом, дошкою, або світлим ламінатом під дерево. Певну частину стіни можливо розписати у вигляді скелястих написів африканських племен.

Ще в африканському інтер'єрі гармонійно виглядають малюнки під зебру або ж під леопарда. В якості прикрас чудово використовуються різні африканські фігурки і посуд, трикотаж грубого плетіння або ж використовується національний орнамент, плетені вази, глечики з глини, барабани зі шкіри, килими з шкіри корів. Звірині шкури розташовують на диванах або на підлогах, або ж вішають на стіни.

Африканські малюнки на тканинах відрізняються дитячою яскравістю. Щоб знайти справжні справжні речі, в ідеальному варіанті, необхідно обов'язково навідатися екзотичну країну, відчути культуру, побут, людей, які там живуть. Однак у наш час є безліч існуючих предметів стилізованих під африканський стиль інтер'єру.

Всі предмети, зроблені в етнічному африканському інтер'єрі, мають духовні і грубі форми. У такому стилі аксесуарами є церемоніальні фігурки людей, коней, маски, трони, предмети, виконані зі слонової кістки. У будь-якому випадку африканський стиль знайде свого шанувальника.

Комментариев нет:

Отправить комментарий