четверг, 18 октября 2012 г.

Інтер'єр вітальні в класичному стилі



Інтер'єр вітальні в класичному стилі є самим універсальним рішенням для тих людей, які відчувають труднощі з плануванням дизайну даної кімнати.
Адже класика завжди знаходиться поза модою і поза часом, тому саме класичний стиль в інтер'єрі вважається найбільш підходящим дизайнерським рішенням для оформлення найбільшою і світлої кімнати в квартирі або будинку.
Взагалі вітальня це основне приміщення в якому будинку, так як саме тут ми приймаємо всіх відвідувачів, а це означає, що класичний ремонт у вітальні створює у свідомості людей образ нашого затишного житла. Та й самі ми досить багато часу проводимо у вітальні, спілкуючись один з одним, обговорюючи сімейні справи або просто відпочиваючи від трудів праведних.

Також, не варто забувати і про те, що класичний дизайн вітальні сприймається як якийсь ознака певного статусу кожного господаря, тобто як заявка на «щось більше».
Так от якщо ви вирішили оформити інтер'єр вітальні в класичному стилі, то необхідно звернути велику увагу на кілька основних моментів, які завжди притаманні даному напрямку.

Ну, по-перше, варто нагадати що, це строгість даного стилю, яке включає в себе симетрію, ієрархію, правильні геометричні форми, і чітку структуру всіх розташованих елементів інтер'єру та декору. Також дизайн інтер'єру вітальні в класичному стилі не сприймає просто випадково підібраних предметів, але головне в ньому це, те, що немає місця дешевизні.

Адже тут використовуються колони або напівколони, портики з полірованого граніту або натурального мармуру, ліпнина, розетки і молдинги в інтер'єрі, каміни (імітація каміна), викладені голландським кахлів або облицьовані натуральним каменем, а також потемніла від часу бронза і позолота - ось ці всі елементи і відрізняють інтер'єр вітальні в класичному стилі.

Також вельми будуть доречними в такому інтер'єрі і вітражі замість вікон або просто вітражні вставки, дзеркала в різьблених дерев'яних рамах які суттєво розширять простір вітальні, скульптури та вази в інтер'єрі, картини на стінах.

Але головне, підбираючи всі аксесуари для інтер'єру вітальні, дуже важливо дотримувати баланс між поміркованістю і розкішшю, так як надлишок дорогих аксесуарів може тільки нашкодити загальному враженню.

Основним моментом інтер'єру вітальні в класичному стилі є грамотний підбір кольорової палітри для майбутнього приміщення. Самим популярним і поширеним вважається білий колір. Адже домінуючий чистий білий колір в дизайні вітальні завжди створить враження розкоші, яке відмінно поєднуючись з такими елементами декору як натуральний камінь, ліпнина в інтер'єрі, лаковане дерево і позолота.

Інші кольори, які застосовуються при оформленні класичного стилю це кольори дорогоцінних каменів. Зокрема дизайнери рекомендують використовувати багаті насичені відтінки це бежевий, смарагдово-зелений, бірюзовий, блакитний, соковито червоний, ніжно рожевий, темно-жовтий і золотавий.

Інтер'єру вітальні в класичному стилі увазі ідеально рівною стелю. Його можна вирівняти, наприклад штукатуркою (стартової і фінішної), а потім пофарбувати білою латексної фарбою, рекомендується матовою (дизайн стель у вітальні). Біла стеля додасть вітальні вид аристократизму, тому необхідно використовувати саме латексні фарби зарекомендованих виробників, які в подальшому не жовтіють навіть протягом тривалого часу.

Для оформлення стін можна використовувати якісні шпалери з різноманітними принтами, які обов'язково повинні поєднуватися з тканинами, використаних в інтер'єрі. Але, а якщо ви вирішили стіни пофарбувати, то слід віддати перевагу теплим тонам, а також їх потрібно прикрасити білою ліпниною. У такий інтер'єр ідеально впишуться кришталеві, золоті і срібні лампи.

Для обробки підлоги існують тільки два варіанти. Перший це укласти на підлогу паркет вищого класу з натурального дерева та звичайно дорогих порід (як вибрати паркетну дошку). Ніякого ламінату або лінолеум, вони тут недоречні. Також можна укласти і художній паркет з малюнком або дуже якісну паркетну дошку.

Другий варіант це облицювати підлогу плиткою з натурального каменю, наприклад класичного полірованого граніту або мармуру, а також імітує цей камінь (декоративний камінь в інтер'єрі). Якщо ви вибрали останній варіант, то вона може бути як глазурованої, так і матовою. Плитка на підлозі, як і паркетна дошка, теж може утворювати цікаві візерунки. Зокрема чудово виглядають розетки з різного каменю, розташовані в центрі підлоги вітальні кімнати, не закритого килимом.

Плануючи інтер'єр вітальні в класичному стилі, не варто забувати і про вікна. Так самим традиційним прикрасою вікна завжди є штори простого крою. Ще відмінно можна прикрасити вікна вузькими жалюзями або драпірують шторами, а додатково оформити короткими фіранками. Сьогодні дуже популярним варіантом прикраса вікон є карнизи, які обтягнуті самими різними тканинами.

Але інтер'єр вітальні в класичному стилі припускає і грамотний вибір меблів, яка має бути виготовлена в стилі вікторіанської епохи. Тут характерні так звані крилаті крісла, а також різні предмети інтер'єру в рамках. Для даного стилю також відмінно підійдуть і дивани, які мають незвичайні звивини і загини (кутовий диван в інтер'єрі) або будь-які елементи меблів, виконані з плісировані тканини.

Варто нагадати, що головна особливість даного стилю це повна симетрія, тому меблі у вітальні необхідно розташовувати за прямими осях, також рекомендується, щоб усі предмети мали пару.

Для класичного стилю також важливо правильно підібрати всі навколишні аксесуари, які повинні, підкреслять стиль кімнати. Це можуть бути такі аксесуари як фарфор, книги, вази, гобеленові прикраси на стіни, рослини, дзеркала, кубки, картини, розміщені в позолочених рамках і написані маслом.

А щоб додати теплоти в інтер'єр вітальні в класичному стилі, рекомендується використовувати багаті східні килими, у яких основний колір повинен збігатися з кольором штор і іншим інтер'єром кімнати.



Комментариев нет:

Отправить комментарий