суббота, 27 октября 2012 г.

Рушниксушка в ванної кімнаті, як встановити та підключити

Рушниксушка в ванної кімнаті, швидше за все, є необхідністю, ніж просто звичайною примхою. Адже для того щоб максимально комфортно відчувати себе в приміщенні ванної кімнати, необхідно щоб в ній завжди була хороша вентиляція і сприятливий мікроклімат.

Так от  рушниксушка якраз і бере на себе організацію мікроклімату, а також позбавляє приміщення від підвищеної вологості, конденсату, вогкості і неприємного запаху. Але якщо ви вирішили під час ремонту ванної кімнати своїми руками замінити або перемістити водяною полотенцесушитель, то вам доведеться трохи попрацювати, так як встановити полотенцесушитель у ванній кімнаті, найчастіше викликає чимало складностей.
Взагалі для того щоб встановити  рушниксушитель, наприклад, сходового типу найкраще звернеться до досвідчених фахівців, але а якщо ви все-таки хочете встановити його самі то для цього вам необхідно:

- Відкрутити старий  рушниксушитель, в деяких випадках відрізати сталеві труби під потрібну висоту нового;

- Грамотно підібрати всі потрібні приєднувальні фітинги;

- Обов'язково зробити спеціальну перемичку так званий бай пас на стояку;

- Також обов'язково встановити кульові крани на вході і виході;

- Відповідно встановити  рушниксушитель.


І якщо все це виконати якісно,то ваша ванна кімната буде повністю обладнана, а також призначена для довгого використання з відчуттям свіжості, максимального комфорту і чистоти.

Ну а тепер розберемо все по прядку як встановити рушниксушитель .

Перед тим як встановити  рушниксушитель самостійно, необхідно демонтувати стару. Як правило, рушниксушитель  пов'язаний з центральною системою опалення. Тому щоб демонтувати старий прилад потрібно перекрити подачу води до нього. У деяких випадках в квартирі є крани для перекриття води. Але найчастіше їх немає, тоді вам доведеться звернутися в ЖЕК і попросити сантехніка який обслуговує вашу ділянку, перекрити центральний стояк з підвального приміщення будинку.

Після чого перекриють стояк треба злити воду з труб, для цього достатньо буде відкрити кран гарячої води (як вибрати змішувач для ванни) і дочекатися, поки вода повністю не перестане йти. Для демонтажу старого  рушниксушителя існує два варіанти. Перший варіант це коли старий  рушниксушитель прикріплений до труб за допомогою з'єднувальних муфт різьбового з'єднання. У цьому випадку варто просто відкрутить його і готово.

Але в старих будинках нерідко зустрічається така ситуація, коли труби стояка і рушниксушитель  з'єднані намертво за допомогою зварювання. У такому випадку старий прилад зрізають болгаркою, після чого на що залишився кінці труби нарізають різьблення. Варто нагадати, що потрібно залишити достатній ділянку труби, для нарізки різьблення.

Наступний етап питання як встановити рушниксушитель , є установка перемички бай пас і запірної арматури (крани). Давайте відразу розберемося для чого, потрібна дана конструкція.

По-перше, за допомогою запірної арматури (крани) можна легко відрегулювати потрібну вам температуру води, а також в літній час повністю відключити його. По-друге, при будь поломки даного приладу, наприклад протечки або ж ви захочете просто замінити його іншим, більш сучасним і красивим - достатньо просто перекрити крани, а не весь стояк будинку.

А перемичка бай пас потрібна для того щоб вода циркулювала по стояку далі тобто в сусідні нижні і верхні квартири. Бо якщо ви перекроїти крани , то вода не буде поступати далі по стояку. Тобто без бай паса ви не зможете надовго, відключати ваш прилад та до того ж регулювати температуру води в  рушниксушителі. Ось така це система, думаю зрозуміло.

Збирається це конструкція так, на різьбу стояка накручуються сталеві трійники, як на верхню, так і на нижню. Потім між трійниками встановлюється перемичка бай пас обов'язково з додатковим краном. А в решту виходи трійників вже вкручуються безпосередньо крани, до яких і буде приєднаний наш  рушниксушитель .

Ну і залишився останній етап це як встановити  рушникосушку. Взагалі вся установка рушникосушки здійснюється досить просто. Але спочатку потрібно вибрати сам прилад (як вибрати полотенцесушитель), в комплекті якого повинні йти кронштейни для його кріплення. Також в комплект можуть увійти і приєднувальні фітинги, а може, й ні, в такому випадку вам знадобиться їх придбати. Все залежить від комплектації приладу.

Далі важливо правильно визначити посадочне відстань рушникосушки від стояків. Але пам'ятайте, що місце установки даного приладу повинно знаходитися не менше 60 см від ванни (установка ванни своїми руками), раковини і душової кабіни. Так, до стіни він кріпиться за допомогою спеціальних кронштейнів, які мають регулятори для зміни відстань до стіни.

Після чого залишиться підключити  рушникосушку до кранів стояка. Звичайно, навряд чи роз'єми полотенцесушителя співпадуть з кранами стояка, тому тут вам знадобиться додатково два шматки, наприклад металлопласта для потрібної вам підводки. При різному діаметрі патрубків  підключити і кранів гарячого водопостачання необхідно буде встановити спеціальні перехідники з одного діаметра на інший.

Кріплення з кранами стояків, металлопласта і рушникосушки рекомендується здійснювати за допомогою зручних рознімних з'єднань з накидною гайкою, так званими «американками». Також пам'ятайте, що спускний клапан (кран Маєвського) повинен розташовувався у верхній точці полотенцесушителя, через який треба буде випустити повітря.

Тепер ви знайте як встановити  рушникосушку і залишається тільки по черзі і плавно відкрити ці крани, для того щоб вода наповнювалася поступово і тим самим уникнути гідроудару.

Комментариев нет:

Отправить комментарий