воскресенье, 7 октября 2012 г.

Постери в інтер'єрі


На сьогоднішній момент сюжетне розмаїття постерів справді величезне. Це і репродукції відомих полотен великих майстрів, цікаві портрети людей і зображення тварин, урбаністичні та природні пейзажі, сцени з кіно та анімації. В принципі, при бажанні, у постер можна перетворити будь миле серцю зображення.

Між тим, технологічних варіантів виготовлення постерів небагато: друк на спеціальній, щільної фотопапері, друк на полотні, що наближає зображення до справжньої картині, друк на папері з імітацією ефекту полотна. Якщо зображення друкується на фотопапері, то в подальшому його можна нанести на пластикову основу або заламинировать. Це додасть додаткову міцність і продовжить життя постеру. Для друку постерів на полотні використовуються професійні широкоформатні плоттери, з шириною друкарського поля від 1 метра. Друк на полотні ідеально підходить для створення репродукцій улюблених картин, друку портретів та авторських робіт з фотографій. Готовий виріб можна покрити художнім лаком, і воно придбає ще більшу схожість з цією картиною.


Вивішувати постери можна як в «чистому» вигляді, так і використовуючи різну, художню фурнітуру - рамки, багети, паспарту. Якщо постер був надрукований на папері, то, як правило, його зображення прийнято закривати склом.

У сучасних будинках постер виконує ту ж роль, що колись виконували картини. Але це значно більш економічний варіант. Крім того, власникові квартири немає необхідності бути експертом в області образотворчих мистецтв - достатньо здорового смаку і розвиненого почуття стилю. І якщо картина диктує інтер'єр, то з постерами рівно навпаки. Загальний стиль інтер'єру визначає його деталі, у тому числі і вибір зображень. Ще одним явним плюсом використання постерів є їх доступність і різноманіття. Якщо набридло одне зображення його з легкість можна замінити на інше, не порушуючи при цьому загальної гармонії кімнати. Це дозволяє міняти обстановку з мінімальними витратами часу і грошей.

Постери в інтер'єрі

Строгих правил для розміщення постерів в інтер'єрі не існує - тут все індивідуально. Можна сформулювати лише кілька рекомендацій:

Досить великі постери (розміром від 1х1 м) більш вигідно виглядають, коли їм відводиться соліруюча роль на стіні.
Більш дрібні постери непогано виглядають в групі, особливо якщо вони підібрані по колірному і стилістичному рішенню.
Гармонійно виглядає група з парного кількості постерів, розташованих у формі квадрата, прямокутника.
Важливо підбирати постер таким чином, щоб його колірне рішення не тільки не суперечило загальному оздобленню кімнати, але і підкреслювало його. Наприклад, великий і яскравий постер, виконаний у дусі абстрактної картини, може стати головним акцентом мінімалістичного інтер'єру в пастельних тонах.
Необхідно продумати відповідність інтер'єру і вибираного постера. Вітальня в голлівудському стилі буквально «просить» чорно-білих портретів млосних дів німого кіно. Зображення життєрадісною собачки там навряд чи доречно. Але зате саме собачка буде відмінно виглядати в дитячій!



Комментариев нет:

Отправить комментарий