четверг, 18 октября 2012 г.

Модні люстри в інтер'єрі

Сьогодні практично не можна уявити собі, будь-яке приміщення без люстри, так як саме вона стала невід'ємною і обов'язковою частиною нашого інтер'єру. Але далеко не всі розуміють, що люстри в інтер'єрі - це не просто необхідний предмет, а це щось більше. Наприклад, вона повинна виконувати дві специфічні функції це добре освітлювати приміщення і органічно вписуватися в його інтер'єр.

Однак якщо придивитися до будь-якого предмета, на який падає світло люстри, то можна помітити зовсім різні кольори в порівнянні з природним освітленням також падаючим на нього. Обгрунтовується це тим, що на якість освітлення впливають досить численні фактори. Це тип ламп і їх кількість, якість плафонів і звичайно матеріал, з якого вони зроблені.

Модні люстри в інтер'єрі.

Взагалі, люстри в інтер'єрі підбираються виключно під певний стиль, саме звідси й походить їхня модність. Як правило, такі освітлювальні прилади поділяються на два види: перший - це сучасні напрямки в стилі хай-тек і модерн, а другий - безжурна класика.

Стиль хай тек в інтер'єрі, дуже характерний для приміщення з високими технологіями. Звичайно, подобається він не всім, але зате його шанувальники із задоволенням сприймуть прості форми таких освітлювальних приладів, вони виготовляються з прозорого або яскравого пластику, блискучого хромованого металу, мінімалізму в дизайні світильників, ніякої свободи думки і авангарду.

Але якщо вас приводить в жах, звисаючий зі стелі павук, і вам не подобатися люстри в інтер'єрі у вигляді колючого дроту тоді варто звернути вашу увагу на люстри, виготовлені в стилі мінімалізму з різнокольорового скла.

Стиль модерн увазі симетричне розташування плафонів обтічної форми або ж, навпаки, перетікання однієї форми в іншу з асиметричним переходом. Вони досить витончені і практичні, мають легку специфічну конструкцію, а також одночасно поєднуючи в собі погляд у майбутнє з його незвичайними формами і повернення в минуле з його монументальністю. Виготовляються вони з незвичайних матеріалів, наприклад унікальні люстри з паперу.

А от якщо говорити про люстру в класичному стилі в інтер'єрі, то сьогодні в моді люстри з каменю, бронзи, скла і традиційного кришталю. Люстри класичного стилю мають досить громіздку конструкцію, також дуже часто вони звисають зі стелі, що надає інтер'єру якусь розкіш і помпезність.

Ще варто сказати, що такі люстри абсолютно не доречні для приміщення з низькими стелями, тому якщо у вас низька кімната, то краще варто звернути увагу на так звані стельові люстри, які не звисають кількома ярусами вниз, а більш притиснуті до стелі.

Як вибрати люстру.

Після того як ви зважитеся з дизайном і інтер'єрним стилем стельового приладу можна сміливо приступати безпосередньо до вибору люстри в кухню, спальню і вітальню. Але перед тим як вибрати люстру необхідно звернути особливу увагу на потужність освітлювального приладу, а зокрема на потужність і кількість лампочок.

Так як не секрет, що наприклад вітальня кімната (інтер'єр вітальні в класичному стилі) потребує більш яскравому освітлення, коли для спальні знадобиться навпаки, приглушений.

А для кухні, рекомендується вибрати люстру з так званим, діммером (спеціальний регулятор потужності світла). Він дозволить надати вечері романтичний настрій для цього потрібно трохи приглушити яскравість освітлювального приладу, а для чарки чаю і галасливої ​​бесіди старих друзів підійде більш насичений і яскравий світло.

Як вибрати люстру для кухні.

Найактуальнішим способом освітлення кухні це відокремити робочу зону від обідньої простір. Для цього на кухні необхідно встановити люстру саме над обідньою зоною, так як рабочею зону можна висвітлити всілякими підвісними або точковими світильниками (установка точкових світильників), адже тут необхідний більш яскраве світло.

Наприклад, для зони над обіднім столом слід вибрати красиву, цікаву люстру, яка зможе, виконає не тільки своє спрямоване функціональне призначення, але також стане головним елементом інтер'єру і яскравим акцентом на кухні (інтер'єр кухні своїми руками). Форма люстри може бути класичної або стельової, чудово виглядають на кухні плафони у вигляді плоских фігур, скляних куль і навіть абажури.

Як вибрати люстру для спальні

У спальній кімнаті будуть доречні підвісні люстри з гарним абажуром, які дають м'яке і розсіяне світло, а для любителів почитати перед сном знадобиться додаткове освітлення, наприклад, це можуть бути настінні бра біля ліжка або підлогові світильники.


Рекомендується в центрі стелі повісити люстру з матовим плафоном (як підключити люстру), але головне непомітних відтінків, так як вона є джерелом м'якого світла, що необхідно для комфортного відпочинку.

Також треба зауважити, що в спальні не потрібно яскраве світло галогенних лампочок, а цілком підійдуть тепле світло ламп простого розжарювання. Але крім цього, тут теж можна використовувати диммер, тому що в будь-який час ми можемо одним рухом руки перетворити нашу люстру в унікальний нічник (інтер'єр спальні своїми руками).

Як вибрати люстру для вітальні.

Для інтер'єру вітальні або зали обов'язково потрібно вибрати люстру, яка здатна давати яскраве освітлення. Так якщо у вас високі стелі, то тут підійде класика з кришталю, але, а якщо в кімнаті низькі стелі, то вона буде виглядати громіздко, при цьому створюючи відчуття якоїсь тісноти. У вітальні великих розмірів, краще повісити в центрі приміщення велику люстру, яка має від 5 до 10 ламп зокрема, якщо вони будуть спрямовані строго вниз.

А от якщо ваш простір вузьке, то на допомогу прийдуть дві невеликі люстри, які повинні бути розміщені в різних кінцях вітальні (інтер'єр вітальні 18 кв м). Також такі невеликі люстри, органічно впишуться на натяжній стелі, але обов'язково розміщені симетрично. Але не варто забувати і про шикарні люстрах, з бронзи з позолотою або кристалами Swarovski. Вони здатні задати певний настрій будь-якого інтер'єру.



Комментариев нет:

Отправить комментарий