понедельник, 22 октября 2012 г.

Як встановити душову кабіну своїми руками

У квартирах з невеликою за площею ванною кімнатою більшість господарів воліють установку душової кабіни своїми рукам, яка займає значно менше місця, ніж стандартна і громіздка ванна.

Але сучасні душові кабіни мають велику кількість функцій, які не кожен зможе відразу зрозуміти при її установці.

Тому для її установці в більшості випадках вдаються до послуг професіоналів. Але можна зробити установку душової кабіни своїми руками, якщо ви вмійте тримати в руках викрутку і гайковий ключ. Отже, будемо розбиратися з питанням, установка душової кабіни своїми руками.

Взагалі зовнішня оболонка душової кабіни складається з акрилового піддону, забезпеченого спеціальним міцним каркасом з якимись пристосуваннями для регулювання дверей, а також направляючими для їх кріплення і верхньою панеллю на яку кріпиться дах душової кабіни.
Перед тим як приступити до установки душової кабіни своїми руками необхідно провести збірку піддону. Тобто бажано відразу встановити сифон, попередньо обробивши його силіконовим герметикам. Так як після установці піддона буде не просто зробити всі ці роботи.

Після чого можна приступити безпосередньо до установки піддону душової кабіни. Для цього необхідні ще дві суміжних стіни ванної кімнати (інтер'єр маленької ванної кімнати). Піддон встановлюється в кутку бажано, щоб кут мав 90 градусів, ну або близько до цього. Також він має регулюються ніжки за допомогою, яких вирівнюють піддон по горизонтальній площині і висоті, а потім затягують стопорні гвинти.

Далі рекомендується підключити до каналізації систему зливу, для того щоб можна було перевірити герметичність стиків сифона і зливу. Для цього необхідно просто вилити в піддон кілька відер води і ретельно подивитися, чи немає течі в місцях підключення системи зливу. Хочу нагадати що після того як ви повністю справите установку душової кабіни своїми руками буде важко що то полагодити, тому раджу перевіряти всі поетапно.

Якщо текти ніде не виявлено, то можна продовжити розбирати наше запитання, установка душової кабіни своїми руками. На цьому етапі необхідно зібрати весь каркас душової кабіни, тобто прикріпити до піддону і до стін направляючі дуги для дверей кабіни. Звичайно, тут все залежить від моделі вашої кабіни (як вибрати душову кабіну). Так як в деяких випадках краще спочатку зібрати весь каркас окремо, а потім змонтувати його на своє місце.

Найпростіші душові кабіни це ті, які не мають задніх стінок. Тому для них, оздоблення стін у ванній кімнаті повинна бути рівною і відповідно утворювати між собою прямий кут. Також вони повинна бути облицьовані водостійким матеріалом, наприклад керамічною плиткою (технологія укладання керамічної плитки), мозаїкою або пластиком.

У такому випадку установка душової кабіни своїми руками не складе великої праці. Але як би там не було необхідно дотримуватися даної інструкції.

1. Необхідно зібрати пристінкові профілю з дугоподібними напрямними, тобто у вас повинно вийти так, одна дуга вгорі і одна внизу, а з боків повинні бути пристінкові профілю. Зверніть особливу увагу на дугоподібні направляючі, так як на верхній дузі двері повинні підвішуватися, а на нижній просто фіксуватися.

2. Дану конструкцію потрібно встановити на піддон і використовуючи рівень, відрегулювати її вертикально. Потім в отворах пристінкові профілю за допомогою олівця позначте на плитці місця для свердління.

3. Пробурити отвір в стіні і вставте в них дюбеля. Але пам'ятайте що свердлити треба перфоратором без ударної функцій поки бур не пройде всю товщину облицювання для того щоб не розколоти плитку.

4. Пристінкові профілю і нижній дугоподібний напрямний обов'язково промажте силіконовим герметикам (не жалійте), після чого дану конструкцію встановіть на місце та прикрутіть пристінковий профіль.

5. Встановіть бічні нерухомі частини ширми в пристінковий профіль, вони повинні мати спеціальні ущільнювачі. Далі потрібно підвісити дверцята з роликами на верхній дугоподібний спрямовує і відрегулювати їх. Після чого зафіксуйте нижні ролики. Дверцята повинні ковзати легко, а магніти між ними прилягати щільно.

А ось якщо душова кабіна має задні стінки, то тут справи йдуть інакше. Для початку потрібно встановити задні стінки, на піддон попередньо обробивши всі стики герметикам. А після чого всю передньою конструкцію аналогічно прикріпити до них. Тобто в даному випадку не потрібно нічого свердлити і прикручувати до стіни. Так як така конструкція є незалежною від стін.

Встановити душову кабіну своїми руками як бачите, зовсім не складно, головне після того, як ви встановите стінки і состикуете їх з піддоном, потрібно обов'язково всі шви ретельно замазати силіконовим герметикам для виключення будь-якого протікання води. Далі можна приступити до підключення до водопроводу та електропроводки.

Завершальними роботами по установці душової кабіни своїми руками є монтаж блоку душової кабіни, тобто душової панелі. На ній можуть бути розміщені форсунки гідромасажу і пристосування для її регулювання, а також управління водного змішувача (як вибрати змішувач для ванни), радіо і телефон. Звичайно, сьогоднішні виробники пропонують набір самих різних пристроїв, тому для кожної панелі потрібен свій похід.

Взагалі перед тим як братися за установку душової кабіни своїми руками рекомендується ознайомитися з її інструкцією. Звичайно, окремі елементи і блоки душових кабін виконані на досить високотехнологічних складальних лініях і найчастіше вони вельми складні, але вам не доведеться розбиратися у всіх цих пристроях, головне зрозуміти, де введення гарячої і холодної води, а також електроживлення.

Для підключення, душової кабіни до електромережі вам знадобиться трижильний мідний кабель із заземленням, який рекомендується безпосередньо підключити до електрощита. А саме підключення проводиться на окремий двополюсний автомат, тобто оснащений системою УЗО (пристроєм захисного відключення).

Комментариев нет:

Отправить комментарий