понедельник, 22 октября 2012 г.

Дизайн інтер'єру кімнати для молодого хлопця

Інтер'єр кімнати для молодої людини дуже сильно відрізняється від оформлення інших кімнат. Адже кімната, наприклад шістнадцятирічного підлітка повинна поєднувати в собі функцій затишної спальні, кімнати для відпочинку, бібліотеки та кабінету де можна займається навчанням.

Тому інтер'єр кімнати для молодої людини слід оформити таким чином, щоб дане приміщення стало одночасно стильним і багатофункціональним.

Але перш за все, рекомендується точно визначитися з необхідними предметами інтер'єру. Адже в такій кімнаті повинно бути достатньо місця, як для сну, так і для різних аксесуарів дисків і книг, а також необхідно передбачити робочу зону із зручним столом і комп'ютером.
Тому для оптимальної організації простору інтер'єру кімнати для молодої людини краще скористатися основним принципом зонування приміщення. Тобто потрібно передбачити зону зберігання речей, навчання і зону відпочинку.

Першим ділом рекомендується визначитися з колірною гамою (підбір кольору в інтер'єрі), яка буде доречна молодій людині. Адже від цього і буде залежати весь майбутній інтер'єр приміщення. Взагалі колірне рішення інтер'єру кімнати для молодої людини буває найрізноманітнішим, так як у кожного господаря кімнати є свій певний імідж і смак.

Але як би там не було, не варто вживати дуже яскраві тони, від них краще відразу відмовитися, або застосовувати їх в якості акценту, наприклад подушки та різні декоративні прикраси. Наприклад, оптимальним варіантом буде розмежування зон за допомогою різних відтінків настінного покриття. Тому найкраще підійдуть спокійні, нейтральні тонна, такі як бежевий, зелений і сірий. Так як завдяки їм максималіст-підліток буде себе почувати, більш розслаблено вчасно відпочинку, а також сконцентровано при навчанні.

Інтер'єр кімнати для молодої людини за своїм визначенням не має на увазі застосування модних видів настінного покриття. Адже це може виглядати зухвало, і дуже нудно. Тому бажано зупинитися на шпалерах з нейтральним, але цікавим малюнком або, ж витонченої декоративної штукатурки своїми руками, але пам'ятайте, що її структура обов'язково повинна бути як можна більш грубою.

У будь-якому випадку, вибране настінне покриття не повинно сильно притягувати погляди, тому що поверхня стін дуже часто використовується в якості простору для різних плакатів, постерів, декоративні наклейки на стіни або ручного розпису.

Також дуже вдалим рішенням буде установка підвісної стелі, який виглядає не тільки стильно і сучасно, але і завдяки вбудованим в нього світильників, допоможе вирішити проблему грамотного верхнього освітлення. Але крім стельового освітлення, не поміщає та освітлення робочого місця. Для цього найбільше підійде настільна лампа, але також можна використовувати торшер або бра.

Вибір підлогового покриття сьогодні дуже великий це може бути як невибагливий ковролін, килим з геометричним або нейтральним малюнком, натуральний лінолеум, паркет (як вибрати паркетну дошку), або ламінат (як вибрати ламінат для підлоги). Але пам'ятайте підлогове покриття повинне обов'язково гармоніювати з іншим інтер'єром.

Меблі в інтер'єрі кімнати для молодого хлопця повинна бути мобільною і практичною, тобто вона не повинна бути громіздкою. Тут знадобиться шафа для одягу диван-ліжко, полиці для книг, письмовий або комп'ютерний стіл. Також меблі не повинна бути дуже дорогою, простих конструкцій і легко митися.

Для зберігання речей можна використовувати кілька варіантів. Наприклад, можна встановити традиційний шафа або шафа-купе, який відмінно заощадить ваш простір (як вибрати шафу-купе). Ще ефектно будуть, виглядають відкриті стелажі, які можна розташувати уздовж всієї стіни, причому нехай вони займають весь вільний простір від підлоги до стелі. Але, а якщо, ж кімната невелика за площею, то краще передбачити компактний варіант, як висувні вбудовані ящики в ліжку.

А ось до облаштування навчальної зони слід підійти з особливою увагою. Тому що від того, наскільки грамотно вона буде обладнана, залежить успішність студента і старшокласника. Інтер'єр кімнати для молодої людини потребує проектування особливої зони для навчання, яка буде відтворювати обстановку ділового офісу. Так на робочому місці обов'язково повинні бути присутніми робочий стіл з великою кількістю висувних ящиків і невеликий полицею для монітора, а також зручний стілець і грамотно організоване освітлення.

Зона відпочинку або так зване спальне місце, слід вибирати залежно від розмірів кімнати і особистих переваг. Наприклад, якщо розміри вашого приміщення дозволяють розташувати ліжко, а також додатково кілька крісел або стільців для гостей, то в такому випадку буде доречною придбання полуторної ліжка.

Але, а якщо ні, то можна купити трансформирующийся диван. Перевага даної меблів полягає в тому, що її конструкція допоможе легко перетворити спальню в вітальню. А замість звичних стільців або крісел можна використовувати великі подушки, які розміщуються прямо на підлозі.

Щоб інтер'єр кімнати для молодої людини став затишним, функціональним та оригінальним, то слід керуватися вашою фантазією, здоровим глуздом і прислухатися до порад професіоналів.

Комментариев нет:

Отправить комментарий