пятница, 5 октября 2012 г.

Колір індиго в інтер'єрі


Кажуть, що синій колір та і його відтінки теж повинні діяти на нас заспокійливо. Напевно тому ми так захоплюємося синявою безхмарного неба, або морем. Напевно, тому цей колір так популярний при оформленні інтер'єрів.

Якщо червоний колір збуджує нервову систему і за словами вчених, підвищує кров'яний тиск, то з синім якраз все навпаки. Він заспокоює і нормалізує тиск. Якщо ви вирішили скинути пару-трійку зайвих кілограмів - використовуйте синій колір для оформлення інтер'єру кухні. Кажуть він "глушить" апетит.


Смакові рецептори теж схильні колірному впливу. Приміром, побачивши жовтий льодяник, слина виділяється у великих кількостях, ніж при погляді на червоні. Жовтому і зеленому властиво налаштовувати на очікування кислого смаку, червоного - на очікування солодкого. Тому навіть до вибору кухонного начиння потрібно підходити з урахуванням впливу її кольору на смак їжі. Не дарма ж в кращих ресторанах страви подаються в тарілках і столових приладах тільки білого кольору. У білому колірна принадність поданих страв не буде спотворена, і не викличеться підсвідоме психологічне неприйняття страви.

Крім того, за допомогою синього кольору можна збільшити або зменшити приміщення (принаймні візуально). Наприклад, блакитні або бірюзові відтінки роблять кімнату просторіше, а темно синій колір до неподобства стискує. Варто зауважити, що синій відноситься до холодних квітів і добре підходить для оформлення кімнат, вікна яких виходять на сонячну сторону. Враховуйте це підбираючи фарбу або шпалери для стін.

Синій колір добре впишеться в інтер'єр практично будь-якого приміщення. Його прийнято використовувати в спальні і дитячій, на кухні і у вітальні. Головне правильно вибрати відтінки.



Комментариев нет:

Отправить комментарий