среда, 24 октября 2012 г.

Дизайн інтер'єру спальні для дівчини

Створити грамотний інтер'єр спальні для дівчини не просте завдання навіть для досвідченого дизайнера. Так як така кімната повинна відбивати характер людини і не секрет, що немає нічого більш загадкового, мінливого і суперечливого, ніж не простий дівочий характер. Тому інтер'єр спальні для дівчини вимагає дуже ретельної і добре продуманої опрацювання.

Можна навести досить багато самих різних варіантів. Приміром, життєрадісною і молодій дівчині може дуже сподобатися дизайн інтер'єру в стилі сучасного нічного клубу. Де ліжко буде розташована на невеликому подіумі прикрашеної по всьому периметру цікавою підсвічуванням. У такому інтер'єрі спальні буде відмінно виглядати меблі яскравого кольору незвичайної конструкції.

Коли для дівчини-студентки треба буде розв'язати непросте питання з організацією зручного та функціонального робочого куточка. Для такого інтер'єру спальні для дівчини рекомендується підбирати ненав'язливі й не дуже яскраві кольори. Також можна наклеїти на одну зі стін робочого столу 3D шпалери для стін або фотошпалери з яскравим і великим малюнком, що дозволить відпочити і розслабитися, дивлячись на них.
Але як би там не було, ні в якому разі при виборі інтер'єру спальні для дівчини не варто керуватися батьківськими смаковими уподобаннями. Адже будь-якій дівчині в певному віці напевно захочеться створити саме щось своє без всяких впливів батьків.

До того ж, дизайн інтер'єру спальні для дівчини обов'язково повинен передбачати не тільки яке або відображення її внутрішнього стану, але і відмінно сприяти її релаксації.

Тому не рекомендується купувати готовий спальний гарнітур, адже він, може захарастити все ваше простір і досить значно обмежить будь-який прояв цікавою фантазії в оформленні спальної кімнати.

Рішення інтер'єру спальні для дівчини залежить від віку, стилю і роду її занять. Однак серед обов'язкових предметів інтер'єру меблів повинні бути присутніми просторий шафа або шафа-купе (як вибрати шафу-купе), ліжко, тумбочка, комод або туалетний столик з дзеркалом, крісло, стілець або пуф. А в іншому все підбирається виключно смаковими та індивідуальними вподобаннями дівчини.

Отже, наприклад якщо дівчина схильна до романтики, то для неї підійде традиційне оформлення в романтичному стилі. Даний стиль передбачає оформлення кімнати в світлих, ніжних тонах з квітковим малюнком або зовсім однотонні, наявність живих квітів бежевий, бузковий колір в інтер'єрі або фіолетовий і рожевий, а також з вживанням простих милих штучок і різноманітними дрібничками.

Меблі в романтичному стилі повинна рясніти ажурними елементами (ніжки туалетних столиків, спинки ліжка). Також відмінно підкреслить жіночність інтер'єру спальні для дівчини ліжко з балдахіном, накидки на постіль з рюшами та мереживом, а також повітряні штори.

Тканини застосовуються з квітковими мотивами, наприклад в кімнаті повинне бути присутнім багато текстилю пледи, покривала, декоративні подушки. А завершує таке непросте оформлення велика кількість непрактичних предметів і аксесуарів.

Звичайно, оформлення дизайн інтер'єру спальні для дівчини на романтичному стилі не закінчується. Адже інтер'єр спальні також можна виконати і в східному, сучасному й стилі кантрі або навіть в досить популярному на сьогоднішній день стилі дзен.

Але якщо, наприклад дівчина воліє етнічний стиль в інтер'єрі, то тут можна втілити нехай не всі, але деякі популярні етнічні мотиви. Також оригінально виглядатимуть предмети ручної роботи, такі як старовинна скриня або меблі зі старовинним нальотом. Варто нагадати, що можна використовувати і більш колоритні мотиви, наприклад, якщо взяти за основу японський стиль в інтер'єрі. Тут гармонійно впишуться в етнічний стиль ширми (декоративні ширми в інтер'єрі) і бамбукові стільці з дерева тика.

Любительки різних глянцевих журналів можуть поекспериментувати і зробити свою спальню в самому гламурному стилі. Самі переважні кольори оформлення стін і текстилю це пастельні, які, як правило, вирішуються, в одній колірній гаммі і з індивідуальними відтінками, але не забувайте, що використовуються різні за фактурою матеріали: пухнасті з високим ворсом килими і шовк на шторах і постільній білизні.

Меблі для такого інтер'єру підійдуть білого або світлого кольору. А якщо вам вдасться знайти витончену тумбочки або туалетний столик в кімнату класичного стилю то вважайте, що вам вдалося створити оригінальний стиль.

Дуже ефектно виглядає інтер'єр спальні для дівчини, який оформлений в контрастних кольорах. Тобто стіни рекомендується оформити в нейтральних тонах, під які підбирається і тон штор на вікнах, а також накидку на ліжко. Після чого створюються яскраві кольорові плями у вигляді різних плакатів на стіні (декоративні наклейки на стіни) і різнокольорових подушок.

Взагалі інтер'єр спальні для дівчини повинен завжди дозволяти знайти душевну рівновагу. Тому слід звернути особливу увагу саме на колірну гаму. Так рекомендується підбирати помірні, не викликають відтінки, наприклад жовтого або ніжно рожевого спектру.

Наприклад, можна створити такий інтер'єр, де рожеві стіни будуть поєднуватися зі світлою або білими меблями, а підлоги при цьому повинні бути виконані в темній палітрі (темні підлоги в інтер'єрі). На стіни бажано розмістити репродукції або картини художників, а на вікна повісити унікальні кольорові штори. Також варто оформити білим покривалом ліжко з м'якими подушками, які виготовлені з ніжного ворсу.

Інтер'єр спальні для дівчини вимагає індивідуального підходу при цьому потрібно враховувати особливості характеру і погляду на навколишній світ її господині. Тому не бійтеся експериментувати.





Комментариев нет:

Отправить комментарий