суббота, 19 января 2013 г.

Бузковий колір в інтер'єрі

Бузковий колір в інтер'єрі це незвичайне дизайнерське рішення, яке сьогодні можна зустріти в будь-якому інтер'єрі. І хоча його використовували вкрай рідко, впродовж минулого століття, то сьогодні він став знову актуальним. А все завдяки появі таких стилів як вінтаж, ретро і мінімалізм (інтер'єр в стилі мінімалізм) в оформленні інтер'єру.

Бузковий або фіолетовий колір в інтер'єрі відмінно виглядатиме і в кімнатах з класичними мотивами. А основним акцентом в даному випадку буде створення легкості і легкості в інтер'єрі.

Так як, бузковий колір більше відноситься до холодної палітрі, то потрібно буде постаратися включити його в общею колірну гаму вашої кімнати так, щоб він додав у неї романтики і відчуття затишку, а не викликав роздратування і агресію. У цьому вам допоможе текстиль, який обов'язково повинен бути м'яким, пишним і пухнастим.

Важливо відзначити, що бузковий колір в інтер'єрі чудово поєднується з такими відтінками, як кремовий, сірий, рожевий, сріблястий, світле золото, молочно-білий і синім. Також рекомендується наявність надмірно яскравих і насичених кольорів, наприклад, червоного, помаранчевого, рудого. А для того, щоб бузковий колір трохи приглушити, бажано вибирати лампи з абажурами і світильники, виготовлені в рожевій гаммі і теплих відтінках сірого.

Для інтер'єру в сучасному стилі буде характерний абсолютно інший погляд на поєднання кольорів. Наприклад, тут будуть доречні поєднання з прозоро сірим відтінком, сріблястим і білосніжним. Пам'ятайте, що відтінок бузкового кольору підбирається якомога більше, наближеним до холодної палітрі.

Основне правило - яскравість і чіткість кольору. Ще можна спробувати додати темно-фіолетовий колір в інтер'єр. Дуже ефектно виглядатимуть стіни лавандового м'якого відтінку в поєднанні з дизайнерськими білосніжними подушками на білому дивані.

У стилі вінтаж в інтер'єрі бузковий колір увазі м'якість відтінку, а іноді навіть деяку блідість. Також його можна з'єднати зі світло-жовтими, сіро-зеленими, блідо-рожевими і блакитними квітами. Пастельний бузковий колір відмінно гармонує з темними породами дерева і темним золотом.

Ще для такого стилю характерна і гра відтінків, при цьому даний колір надає нам широкі можливості для цієї справи. Він поступово може переходити з простого відтінку фіолетовою палітри в іншій.

При виборі оптимального поєднання кольорів з бузковим кольором в інтер'єрі потрібно врахувати деякі заборони. До прикладу, в будь-якому інтер'єрі темно-сірий буде утворювати важке для сприйняття пляма, яскраво жовтий колір може виглядати дуже грубо, викликає малиновий і червоні відтінки лише перевантажать візуально простір приміщення.

Тому до створення інтер'єру слід підійти з особливою увагою. Якщо всі кольори будуть підібрані грамотно, то ви зможете насолоджуватися кришталевою прозорістю та свободою у сучасному інтер'єрі, або ж романтичним настроєм в інтер'єрі кімнаті, оформленої в стилі вінтаж.

Комментариев нет:

Отправить комментарий