четверг, 7 июня 2012 г.

Стіни із склоблоків, в чому популярність цього матеріалу

Склоблоки вже не асоціюються з похмурими сходовими клітинами в будівлях попередньої епохи. Сьогодні вони зустрічаються в інтер'єрах елегантних будинків і квартир.

Чому ж стіни з склоблоків так популярні?Склоблоки можна використовувати при зведенні як зовнішніх стін, так і внутрішніх перегородок. Вони дозволяють проникати світлу в ті місця, де до застосування стеклоблоков сонячні промені і не показувалися. Крім цього, вони роблять простінок повітряним і прозорим, розділяють інтер'єр на окремі зони. Спеціальні системи кріплення стеклоблоков дають можливість використовувати їх у пристрої підлог і стель.Також стеклоблоки застосовуються для отримання оригінальних світлових ефектів або для декорування глухих стін.


Використання стеклоблоков дозволяє надавати стіні неправильну форму: можна розташувати її по кривій.Виробники пропонують великий вибір стеклоблоков: безбарвні, пофарбовані в масі і поверхнево, з низькотемпературного скла, матові - з одного або двох сторін.В залежності від бажаного ефекту для стін використовуються різні типи стеклоблоков: гладкі, з хвилею, з фьюзинг «клітка», в кубики, бульбашки.Розмір і форми стеклоблоков також бувають різними: 19 x 19 см, 19 x 9 см і навіть 24 x 24 см. На ринку пропонуються кутові, дугові, підлогові і стельові моделі.  


Маса переваг стін із склоблоків
Пропускають світло: безбарвні стеклоблоки - на 75-90%, а кольорові - на 50-70% - залежно від їх забарвлення і ступеня насиченості кольору.Звукоізоляція. Стіна з склоблоків захищає від шуму краще, ніж звичайні вікно і двері, але гірше, ніж повна стіна.Гідроізоляція. Така стіна з склоблоків може піддаватися безпосередньому впливу води, наприклад, в басейні або в разі використання в якості душовою перегородки.Безпека. Стіни із склоблоків мають високу стійкість до ударів і механічних пошкоджень. Мають хорошу вогнетривкість.Ремонтопридатність. Якщо стеклоблок буде пошкоджений, немає необхідності в заміні всієї заскленою поверхні - досить поміняти тільки пошкоджений елемент.Легкість в експлуатації. Стіни із склоблоків легко утримувати в чистоті, вони прекрасно миються водою з додаванням миючих засобів.
Застосування і функціональність склоблоків.
Вікно усередині приміщення
Склоблоки часто використовуються в приміщеннях, в які не проникають промені сонця. Завдяки здатності пропускати світло, стіна із стеклоблоков виконує функцію «внутрішнього вікна». Стіна, повністю споруджена з скляних блоків, вікно з них, вбудоване в стіну, або окремі блоки, що створюють продуману композицію, - приклади пристрою такого вікна.В цьому випадку коридори, розташовані всередині будинку, сходові клітини, ванні, господарські приміщення отримують непрямий доступ до денного світла.ПерегородкиЗ склоблоків доцільно споруджувати перегородки. Вони часто використовуються в невеликих або вузьких приміщеннях. На відміну від суцільної конструкції, прозорі перегородки сприяють оптичному збільшенню площі приміщення.Стіни із склоблоків часто виконують функцію елементів, що розділяють простір відкритого приміщення на зони і невеликі ділянки.Стіна з склоблоків менш помітна, ніж суцільна, при цьому вона виглядає значно легшою. Встановлена ​​у відкритому приміщенні, вона розділить його, але при цьому збережеться відкритість простору.Стіни із склоблоків також можуть виконувати конструкційну функцію в інтер'єрі при установці устаткування. Роль стандартної душової кабіни у ванній кімнаті легко зіграє конструкція з склоблоків. У вітальні стеклоблоки з успіхом застосовуються для облицювання барной стійки, каміна або сходового маршу.

Гра світла
Скляні блоки дають інші світлові ефекти, ніж звичайне віконне скло. Проникаючі через призму стеклоблоков промені світла наповнюють простір м'яким і однорідним світлом, роблячи його більш легким і оптично великим.Підібравши блоки відповідного до даного приміщення вигляду і кольору, можна досягти кращого ефекту освітлення, ніж у випадку зі стандартним склінням. З стеклоблоков можна створювати декоративні композиції в стіні. Також вони використовуються для досягнення особливих ефектів - свічення кольорових відблисків.

Комментариев нет:

Отправить комментарий