пятница, 8 июня 2012 г.

Як доглядати за тканинними ролетами

Спеціального догляду рулонні штори не вимагають. Звичайна суха чистка пилососом або щіткою - кращий догляд. Не рекомендується використовувати воду, тому що тканина може втратити імпрегнацію і змінити структуру. Якщо все-таки з'явилася така необхідність, рулонну штору можна очистити м'якою губкою із застосуванням РН-нейтрального порошку, але не терти. Потім змити порошок чистою водою. Сушити рулонні штори необхідно в розгорнутому вигляді. Якщо на тканині з'явилася пляма можна використовувати засіб для виведення плям на натуральній основі. Не використовуйте розчинники. Можна також скористатися хімчисткою.

При необхідності механізм можна змастити силіконовим аерозолем. Не слід докладати підвищену силу на ланцюговий механізм або допускати ривки в управлінні рулонними шторами. Делікатне ставлення до штор продовжить термін її служби.

Як встановити ролету
Установка ролет вимагає точності та акуратності. Особливості конструкції рулонних штор припускають монтаж по горизонталі «під рівень». Якщо цим фактором знехтувати, можлива неправильна укладання тканини на вал і затирання про кронштейни - це особливо актуально для ролет відкритого типу. Кронштейни необхідно встановити без перекосів і простежити, щоб не затискалися тертьові деталі механізмів. Необхідно не забути встановити обмежувачі робочого ходу на ланцюжок. Це запобіжить повне вимотування тканини до валу і обрив полотна. Перед монтажем напрямних (ролети в коробі), поверхні віконного профілю необхідно знежирити і пам'ятати, що відірвати і повторно приклеїти направляючі без заміни двостороннього спеціального скотча не вдасться. З точки зору естетики ми рекомендуємо намагатися встановлювати кілька ролет, дотримуючись однієї лінії. Ну а якщо Вам не хочеться вникати у всі ці правила і тонкощі, наші фахівці швидко і якісно проведуть монтаж і регулювання, заощадивши Вам час, сили, а можливо, і гроші!.

Як довго можуть прослужити ролети
Про якісні рулонні штори можна сказати з упевненістю - роки.
Експлуатаційні характеристики досить значні, більшість тканин наділені пиловідштовхуючими властивостями і не вигоряють на сонці, а механізми прості і надійні. Але, як і скрізь, все залежить від якості експлуатації. Є деякі поради, щоб сонцезахисні тканинні ролети прослужили не тільки гарантійний термін, а набагато довше.
Управляйте механізмами плавно без ривків - це забезпечить правильну укладку тканини на вал, з цієї ж причини прагніть піднімати ролети на закритих вікнах, виключаючи сильний протяг. Не тягніть за утяжелітельную планку, а використовуйте ланцюжок управління. При митті вікон згортайте ролети, а для самих рулонних штор використовуйте суху чистку за допомогою пилососа або щітки. Не застосовуйте зайве навантаження на механізми, а на шляху руху полотна тканини не ставте квіти або інші предмети. Без зайвої необхідності не знімайте часто системи з вікон, ну а якщо зняли, зберігайте в щільно згорнутому вигляді, щоб тканина не м'ялася і не втрачала первинної форми. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий