пятница, 29 июня 2012 г.

Як самостійно встановити лічильник для води


Установка лічильника води дозволить істотно скоротити плату за комунальні послуги. А установка лічильника самостійно дозволить заощадити до 2-3 тисяч рублів.

Для того щоб встановити лічильник води самостійно необхідно дотримуватися наступних правил.

Для початку необхідно звернутися в керуючу компанію (або безпосередньо в Водоканал - якщо у вас приватний будинок) і поцікавитися про можливість самостійної установки лічильника. Від керуючої компанії в такому випадку знадобиться тільки опломбування встановленого лічильника та облік оплати за спожиту воду за лічильником.


Після узгодження питання про самостійну установку лічильника, необхідно в керуючій компанії уточнити список дозволених моделей лічильників води, а також вимоги, пропоновані до установки. Як правило, основною вимогою при установці лічильника є установка лічильників води і фільтр грубої очитки, рідше - редуктор тиску.

Лічильник води необхідно встановлювати відразу після крана, перекриває воду в квартиру. Для початку необхідно від'єднати трубу після запірного крана, а потім необхідно встановити все необхідне додаткове устаткування (фільтр, редуктор, зворотний клапан). Слід врахувати, що редуктор тиску зажадає відведення стоку в каналізацію. Після того як додаткове обладнання підключено, встановлюється безпосередньо лічильник для води і вже після лічильника йде вся інша розводка.

Після установки лічильника необхідно викликати представників керуючої компанії (або Водоканалу, у разі встановлення лічильника у приватному будинку) для того, щоб вони справили опломбування встановленого лічильника.

Ось і всі основні моменти, необхідні для того, щоб самостійно встановити лічильник води і суттєво скоротити комунальні платежі.

Комментариев нет:

Отправить комментарий