пятница, 15 июня 2012 г.

Натяжні стелі в інтер'єрі


Існують два різновиди натяжних стель. Перша має гарпунну систему кріплення, яка монтується в заздалегідь підготовлені пази, розташовані по периметру вертикальної стіни, а по краю полотна передбачені довгасті кріплення - гарпуни. Вона хороша тим, що в разі необхідності (при затопленні або заміні електропроводки) її можна зняти і встановити заново. Другий різновид натяжних стель має безгарпунний систему кріплення, в якій вирізане полотно закріплюється в пазах за допомогою шпателя. Такі натяжні стелі встановлюються тільки один раз. Але їхня перевага - нижча ціна. Матеріали, з яких зроблені натяжні стелі, не накопичують статичну електрику, а значить, не притягують пил. Відстань від стелі до натяжної системи складає не менше 3 см.




У разі пожежі натяжна стеля не підтримує горіння, а тільки плавиться, про що свідчать наявні сертифікати органів пожежної безпеки. Та й до сонячних променів він зовсім несприйнятливий - зберігає яскраві первозданні кольору протягом усього терміну служби. Поряд з класичною люстрою натяжна стеля можна оснастити точковими світильниками. Причому ніяких обмежень на кількість немає, важливо лише заздалегідь точно визначити їх місце розташування (для прокладки проводки), а згодом дотримувати деякі правила. Так, потужність ламп розжарювання не повинна перевищувати 60 Вт, а галогенних - 35 Вт Щоб ПВХ-полотно навколо вбудованого світильника не ставало пластичним і не провисало, отвір звичайно оснащують запобіжним термокольцом.
Для мешканців багатоповерхових будинків важливо ще одне якість натяжних стель - стійкість до впливу підвищеної вологості і води. За заявою виробників, матеріал спокійно витримує навантаження 100 л води на 1 м2. Тобто при невеликому затоці та оздоблення стін, і меблі, і покриття для підлоги залишаться в цілості й схоронності. Проникла зверху рідина збереться в одному місці, плівка провисне і утворює характерний міхур. Викликана на допомогу сервісна бригада частково демонтує полотно і зіллє воду. Якщо з базового стелі на натяжний обсипалися відшарувалися дрібні частинки, їх обов'язково видалять, щоб уникнути утворення складок і нерівностей. Потім полотно просушать і оселити на місце, використовуючи, як і при першій установці, теплову гармату. Після деформації воно повністю відновить первісну форму.

Натяжні стелі незамінні для малоповерхових котеджів. Незважаючи на міцність фундаменту і стін, при замерзанні і відтаванні грунту будинок трохи "гуляє", через що на звичайному забарвленому або оштукатуреній стелі утворюються некрасиві тріщини. Зовнішність натяжної стелі такі "зрушення" не змінять. Однак власникам будинків, призначених для сезонного проживання, слід знати, що в міру зниження температури ПВХ-плівка, на відміну від текстильного полотна Clipso, стає більш жорсткою і крихкою, а при -40 ° С починає руйнуватися. Тому питання про доцільність її застосування в цих умовах залишається відкритим.

Комментариев нет:

Отправить комментарий