понедельник, 25 июня 2012 г.

Дрібний ремонт пластикових вікон. Що можна зробити самостійно?


Пластикові вікна на сьогоднішній день є, мабуть, найпоширенішими вікнами в наших будинках і квартирах. Вони прості в установці і експлуатації, вартість пластикових вікон порівняно невисока, необхідно лише правильно доглядати за ними, і вікна прослужать Вам довгі роки.


Правда дрібного ремонту через пару трійку років після установки вам все ж навряд чи вдасться уникнути - але не варто панікувати в разі поломки, поміняти зламану ручку або встановити «гребінку» (обмежувач відкривання вікна), - з усіма перерахованими вище проблемою ви цілком можете впоратися самостійно, не вдаючись до допомоги фахівця.


У цій статті ми постараємося дати відповіді на найчастіші питання об дрібних поломок пластикових вікон. Сподіваємося, поради вам знадобляться, регулювання пластикових вікон і заміна фурнітури для вас перестане бути незрозумілою і тому страшною і неприємною темою.
Отже, приступимо. У вас тріснула віконна ручка, потрібна заміна? Або з'явився в будинку малюк і необхідно убезпечити простір, встановити ручку з замком? Замінити ручку ви можете самостійно буквально за пару хвилин. Все що вам потрібно купити нову ручку або гребінку і повернути пластину в підставі віконної ручки рівно на 90 градусів. Далі відвернути гвинти, що кріплять ручку до вікна, зняти стару і замінити новою. Якщо вам треба встановити гребінку, то під основу ручки встановлюється пластина регулятора проветревателя гребінки.

Якщо ви зіткнулися з проблемою заклинювання ручки у відкритому положенні вікна, не лякайтеся, просто спрацював блокіратор повороту ручки - ручка виявилася заблокованою в неправильному положенні (тобто у відкритому положенні вікна), і це власне і перешкоджає закриттю. Що робити в такій ситуації? Для початку з'ясуйте марку фурнітури - назву можна прочитати на металевому запорі. У випадку, якщо у вас написано «AUBI», потрібно в районі ручки знайти тонку металеву платину з пружинкою, притиснути пальцем пластину до ущільнювача і повернути ручку. Проблема вирішена! Якщо ж напис містить інші слова - «Roto», «GU», «Winkhaus», то необхідно знайти металевий язичок, розташований нижче ручки під кутом до напрямку до рами. Дії будуть ті ж, що і з пластиною.

Комментариев нет:

Отправить комментарий