среда, 6 июня 2012 г.

Бетон в інтер'єрі приміщення

Сірі бетонні стіни в приміщенні до недавнього часу свідчили тільки про те, що будівництво ще не завершено. Сьогодні архітектори і дизайнери все сміливіше використовують бетон в обробці інтер'єрів.

Бетон - натуральний матеріал, він не містить розчинників, міцний і довговічний. Сучасні технології дозволяють по-різному формувати текстуру поверхні бетону - стилізувати її під дерево, камінь, цегляну кладку.

Бетонні поверхні - часта приналежність інтер'єрів в таких стилях, як необруталізм і хай-тек, мають чимало шанувальників. Серед них є й ті, хто вважає за краще не просто бетон без обробки, але і стіни зі слідами дощаній опалубки. Люди більш консервативні краще сприймають бетонні стіни, стелі й сходи, коли їх поверхня ідеально гладка.

Архітектурний бетон
Зазвичай на обробку будівель йде так званий архітектурний, або лицьовий, бетон. Він зазвичай присутній в асортименті бетонних заводів і готується за спеціальною рецептурою для великих об'єктів. Архітектурний бетон виготовляють з використанням білого і кольорових цементів, а також спеціально підібраних заповнювачів.

Для отримання кольорових бетонів як дрібних заповнювачів беруть чисті кварцеві піски, а в якості великих - вапняки і доломіт. Для додання художньої виразності в складі декоративних сумішей застосовують різні пігменти. Попередити розшарування і забезпечити рівномірність забарвлення бетонної суміші допоможуть спеціальні добавки.

Для оформлення приватних інтер'єрів використовують звичайний бетон, оскільки заставу ефектного зовнішнього вигляду полягає насамперед у якісному бетонуванні.



Комментариев нет:

Отправить комментарий