четверг, 28 июня 2012 г.

Дерев'яна підлога - як фарбувати і доглядати


Чим гарний традиційний дерев'яний пол? Тим, що його завжди можна оновити! Досить сходити в найближчий будівельний супермаркет і придбати фарбу відповідного відтінку.


Фахівці ремонтно-оздоблювальних робіт радять оновлювати старе покриття дерев'яної підлоги приблизно раз на три роки. Така профілактика значно збільшує термін служби дощок за рахунок утворення додаткового захисного шару. Деревина набагато краще переносить вплив вологи під час прибирання і не так швидко стирається при ходьбі.

Однак не кожна фарба підходить для обробки дерев'яної підлоги. Деякі види дуже погано переносять зовнішню навантаження і тут же стираються. Інші погано лягають на попереднє покриття деревини і так само не підходять для поновлення зовнішнього вигляду підлоги. Краще всього використовувати для цієї мети алкидні емалі або масляні фарби.



За якими правилами здійснюється фарбування дерев'яної підлоги? Перш за все, поверхню необхідно ретельно підготувати. Тобто, як слід, вимити і видалити будь-які сторонні плями і забруднення. Наступний етап якісна сушка статі, так як фарба погано лягає на вологу поверхню.

Для того щоб нове покриття підлоги прослужило як можна довше, потрібно обробити підлогу фарбою не менше двох разів. Тому запасіться терпінням і обов'язково доведіть розпочату роботу до кінця.
Найпростіший спосіб фарбування підлоги виконується в три етапи. Спочатку дошки грунтуються за допомогою оліфи і просушуються протягом 2-3 днів. Потім наноситься перший шар фарби або емалі. І лише після того як він повністю висохне пол обробляється повторно.

Більш складний варіант фарбування підлоги полягає в попередньому ремонті дощок. Щілини шпаклюються олійною шпаклівкою і зачищаються наждачним папером. Лише після цього проводиться фарбування підлоги по вищеописаному сценарієм.

Що ж стосується догляду - такі підлоги можна мити, вони не дуже бояться зволоження і впливу хімії - крім розчинників. Для тих, хто бажає позбавити себе від необхідності регулярного прибирання, підійде миючий робот-пилосос, який чудово справляється з такими видами покриттів і забезпечує їх ретельне миття. Можна використовувати і звичайні миючі пилососи, якщо є час і бажання катати їх по підлозі самостійно. В цілому, великих обмежень немає, і догляд за такими підлогами дається легко навіть починаючим господаркам. І в цьому полягає їх великий плюс.

Комментариев нет:

Отправить комментарий