четверг, 7 июня 2012 г.

Ніші в стінах, як правильно і красиво використовувати

До недавнього часу виїмки і виступи в стінах найчастіше були небажаним результатом прокладки в них комунікацій. Їх вважали, швидше, прикрою перешкодою в облаштуванні інтер'єру, ніж його перевагою.Сьогодні ніші стали писком моди.У сучасних будинках часто ще на стадії проектування стін і перегородок надають таку форму, щоб в них можна було влаштувати нішу або кілька виїмок різного розміру. У нішах можна розмістити шафи, книжкові полиці, електроніку, приховати масивну побутову техніку. Крім цього, ми намагаємося раціонально облаштувати ніші, які є елементами конструкції будинку або прокладки комунікацій в стінах.


Оправа для меблів
Комоди, стелажі і дивани, вставлені в ніші, не виступають за межі стіни, вносять в інтер'єр порядок і оптично не обмежують простір. Якщо меблі поставити в нішу, це дозволить приховати її бічні стінки, які не завжди заслуговують на увагу.

Ніші в стінах замість шаф
Ніші також складають конкуренцію окремо стоїть меблів. Особливо популярні вбудовані шафи в нішах, які дозволяють максимально заощадити місце: тоді між шафою і стелею не з'являються важкі для освоєння місця.

Ніші для побутової техніки. 
Якщо поставити в нішу холодильник або пральну машинку, вони будуть менш помітними. Техніка займе менше місця, і крім того ви отримаєте додатковий простір для зберігання в нішах різних дрібниць, що внесе гармонію в інтер'єр.Більш дрібні виїмки можуть послужити основою для полиць. Разом вони будуть виконувати функцію книжкового або посудного шафи. Перевагою полиць в таких нішах в порівнянні зі стелажами є те, що вони створюють нові можливості облаштування інтер'єрів. Нішу можна часто перефарбовувати, обшивати, обклеювати, також нескладно змінювати її функції і оснащення.    
Навколо каміна
Ніші часто застосовують при плануванні стіни біля каміна - місця, на якому, як правило, довго затримується погляд. Вони можуть виконувати декоративну функцію або грати роль сховища, приміром, для дров.

Ніші для сантехнічного обладнання у ванній
Ніші служать, перш за все, для зонування ванної кімнати за функціональним призначенням. У них можна помістити душ, унітаз, умивальник. Більш дрібні виїмки, що є наслідком установки «підвісної» обладнання на стелажах, можна використовувати в якості полиць для косметики або декоративних предметів.Фон для картин і декоративних предметівНеглибокі ніші, службовці для прикраси інтер'єру, повинні розташовуватися в місцях, на яких найдовше затримується погляд. Вони є тривимірним фоном для картин, фігурок і декоративних предметів.



Комментариев нет:

Отправить комментарий