среда, 6 июня 2012 г.

Поради по озелененню балкона

Щороку з приходом весни нам хочеться перетворити свій квітучий балкон. Квіткові магазини пропонують для озеленення балкону розсаду, яка зачаровує різноманітністю фарб. Але яку купити найкраще?
Раніше на наших балконах росли пеларгонії, сальвії, чорнобривці, бегонії, віоли (братки), геліотроп, лобелії, маргаритки, петунії і вербена (голубина трава). Але в останні роки в продажу з'явилися нові види красивих декоративних рослин для озеленення балкону.Петунії, сурфінії (ампельні петунії):рясно квітучі рослини, краще всього ростуть в сонячних місцях, їм необхідні інтенсивний полив і підгодівля.


Вербени: для озеленення балкону стають популярними нові сорти Тapien, Тamari - з довгими пагонами, вони потребують рясного поливу і регулярної підгодівлі, добре ростуть на сонячних місцях.
Бальзамін:з різними по забарвленню квітами; невибагливий у догляді, не надто вимогливий до тепла і світла, підходить для затінених місць.

Фуксії: Багато років ці рослини були забуті, але зараз знову стають популярними для озеленення балконів. Рясно цвітуть, особливо в півтіні, потребують рясного поливу і інтенсивної підгодівлі.В даний час з'являються нові види рослин, призначені для вирощування в контейнерах: бакопа (Сутера), капская маргаритка (остеоспермум), біденс ферулелістная, Сцевола, брахікома іберісолістная, лантану шипуватий - вони добре ростуть на сонячних місцях, їх звисаючі стебла покриваються безліччю квіток. Дуже невибагливі у догляді; купивши розсаду цих рослин для озеленення балкона, можна створити чарівний і неповторний «оазис».
Для втілення оригінальних рішень з озеленення балкона можна в контейнери з сезонними рослинами підсіяти однорічні рослини. Сурфінії і пеларгонії, що звисають вербени або бакопи (Сутер) становитимуть головну частину композиції, а однорічні рослини додатково чудово заповнять вільний простір. Висіяні на початку квітня, вони розцвітуть в травні - червні.
У квітні для озеленення балкону вже можна сіяти в ящики і контейнери багато видів рослин: волошки, чорнушки, годеції, запашний горошок, кларкия, космо, нагідки (календулу), настурції, в'юнок триколірний, аурінію скельну, лаватера, іпомею (фарбітіс) - їм необхідні сонячні місця, а також Гайлард, резеду і матіолу (левкой) - добре ростуть і в півтіні. Рослини періодично проріджують, залишаючи найкрасивіші.

Комментариев нет:

Отправить комментарий