среда, 20 июня 2012 г.

Опалення в дачному будиночку


Одна з найважливіших задач, яка може виникнути при будівництві або придбанні дачі - це її опалення. Як правило, дачний будиночок - це приміщення, де людина не знаходиться постійно, а приїжджає туди на деякий час. Відповідно, немає необхідності в постійному опаленні дачі, але до моменту приїзду власника, приміщення має швидко прогріватися. Не менш важлива й економічність.


Вибирати систему опалення дачі слід, виходячи з того, як довго планується перебувати в приватному будиночку, на якій відстані знаходяться електричні чи газові комунікації, чи можна досить швидко доставити необхідні енергоносії (вугілля, дрова і т.д.). Існують різні системи опалення: електричне, водяне, парове, повітряне, а також різні види опалювального обладнання. Всі вони мають ряд переваг і недоліків, і для того, щоб опалення дачі було ефективним, надійним, і в той же час недорогим, слід ретельно проаналізувати наявну інформацію.


Як правило, дачні ділянки знаходяться в деякому віддаленні від необхідних комунікацій, наприклад, газопроводів, тому, установка газового опалення з підключенням до газової магістралі обійдеться дуже дорого. Також немає сенсу використовувати стаціонарні системи водяного і парового опалення, тому як вони вимагають установки спеціальних котлів та трубопроводів, що також потребує часу і ресурсів.

Одним з найбільш оптимальних видів опалення на дачі є електричне опалення. Електричні обігрівачі дозволяють прогріти простір приміщення за відносно невеликий проміжок часу, але потрібно наявність електричних комунікацій. Якщо немає можливості використовувати електричне опалення, то можна використовувати піч, що працює на твердому паливі, наприклад, на вугіллі, або ж можна придбати спеціальну газову піч, яка може працювати від балона з газом. Як бачите, варіантів цілком достатньо, і ваш вибір буде залежати від конкретної ситуації.

Комментариев нет:

Отправить комментарий