четверг, 7 июня 2012 г.

Який камінь використовувати в інтер'єрі?

Ванна, викладена каменем, нагадує обробку римських лазень або парадних інтер'єрів палаців, але все частіше камінь зустрічається також і в сучасних ванних кімнатах.Вся з каменю. Великі поверхні стін і підлоги у ванній, викладені великоформатними плитами з граніту або мармуру, - цей вид обробки інтер'єру асоціюється швидше з резиденціями, ніж зі скромними будинками. Така ванна може виглядати елегантно, але дуже монументально.

Облицювання великих поверхонь стін і підлоги каменем також не завжди виправдана - цей прийом гарний насамперед для великих приміщень з предметами обстановки високої якості, з хорошим освітленням і бездоганно чистих.Якщо ж ми прийняли рішення використовувати камінь у великих кількостях, його варто врівноважити легкими елементами обладнання, наприклад, зі скла або дерева.

Прийоми облицювання. Ванна кімната буде виглядати менш монументальною, якщо замість великих плит використовувати мозаїку, малоформатную плитку або ж поєднати камені різних кольорів і фактур. Відмінний ефект дає просте поєднання поверхонь каменю з різною обробкою - полірованих і колотих. Облицювання можуть урізноманітнити декоративні вставки з того ж каменю, але мають іншу фактуру або колір.
Кам'яні акценти. Часто камінь є тільки одним з багатьох мате ¬ ріалів, використаних в обробці ванної. Елементи з нього можуть послужити для позначення зон у ванній, підкреслення деталей, відділення частини підлоги або стіни, викладеної іншим матеріалом. Будь-який вид каменю ідеально поєднується з керамічною плиткою, склом і звичайною штукатуркою. Кам'яна плита, обрамлена керамічною плиткою, буде гарним фоном для елегантної сантехніки. Слід пам'ятати, що, навіть застосований в невеликих кількостях, камінь зобов'язує - якість його укладання має бути бездоганним.Облицювання стін і підлоги плитами травертину дозволила створити образ просторою, аскетично обставленій ванної.
Поєднання текстури колотого каменю та гладких поверхонь з мармурових плит великого формату надає ванній кімнаті елегантний вигляд. Маленькі плитки з травертину, поглиблені в стіну з простої штукатурки, схожі на фрагмент старої кам'яної кладкиКаміни з каменю.

Камінна зона - одне з найбільш популярних місць застосування натурального каменю в інтер'єрі. Це традиція: камені, що обрамляють вогнище, захищали житло стародавньої людини від поширення вогню. Так само, як і у випадку з іншими елементами обробки приміщень, для порталу каміна можна використовувати один вид каменю або поєднувати декількох видів, кольорів і фактур. Важливо, щоб матеріал камінного порталу відповідав обраному стилю інтер'єру і його колористиці.

Для безпеки та зручності. Для облицювання, камінь застосовується в основному з міркувань безпеки: цей матеріал не горить, не сприяє поширенню вогню і до того ж під його дією не змінює свої властивості і колір.Згідно пожежним нормам ділянку підлоги біля каміна повинен бути викладений негорючим матеріалом, тому вибір часто роблять на користь каменю.Традиції або сучасність? Каміни в палацах і багатих резиденціях традиційно були прикрашені скульптурами, класичними колонами, пілястрами і підпорами з каменю.
Сьогодні завдяки пластичності і легкості обробки цього матеріалу за допомогою сучасних технологій з нього можна створювати різні види камінних порталів: як успадковують будь-який з історичних стилів, так і з дуже сучасними формами. Гладкі, поліровані кам'яні плити використовують для облицювання і сучасних, і стилізованих камінів. Їх поєднують із склом та металом.Блоки й плити з грубого колотого каменю зустрічаються, головним чином, в камінах, виконаних в рустикальному (замковому) стилі. Його часто з'єднують з цеглою, деревиною, простий штукатуркою. Прекрасно виглядає поєднання колотого каменю і кованих металевих елементів. Щоб підкреслити текстуру кам'яних блоків, шви між ними заповнюють спеціальними складами. Кругляк і галька, покладені в довільні групи, надають каміну вид первісного вогнища.

Який камінь використовувати в інтер'єрі?
Граніт так популярний завдяки його багатою кольоровій палітрі: від глибокого чорного, через усі відтінки сірого, аж до перламутровою білизни, а також лососевого рожевого, вицвілого бежевого, насиченого коричневого, різних тонів червоного, зелені, бежевого, жовтого та фіолетового кольорів. Граніт є матеріалом, не вбирає вологу, через що його можна використовувати для облицювання стін і підлоги навіть в приміщеннях, що піддаються дії води і вологості. Поверхні з граніту легко утримувати в чистоті: він стійкий до впливу навіть агресивних засобів для чищення. Завдяки простоті обробки доступні як плити великих розмірів, так і маленькі - товщиною всього 7-10 мм. Твердість і стійкість до виникнення плям дозволяють застосовувати граніт як покриття для підлоги в приміщеннях з інтенсивним навантаженням: в прихожих, холах, кухнях. При цьому слід враховувати, що полірований граніт, покладений в місцях підвищеної вологості, може бути дуже слизьким.
Мармур - зовні холодний, напівпрозорий камінь - завжди був символом розкоші. Цей матеріал охоче застосовують в дизайні інтер'єрів, перш за все, завдяки його естетичним перевагам і багатою кольоровій палітрі: всілякі відтінки білого, жовтого, сірого, рожевого, червоного, коричневого, зеленого, а також чорного. Мармур небажано використовувати в приміщеннях з інтенсивною експлуатацією, оскільки він стирається і тьмяніє, покриваючись дрібною сіткою подряпин. Те, наскільки слизькими є плити з мармуру, залежить від способу його обробки: для покриття підлоги краще всього використовувати плити з матовою поверхнею, так як вони характеризуються кращим зчепленням в порівнянні з полірованими.

Полірований мармур не такий слизький, як граніт а значить, їм можна облицьовувати навіть підлоги. Мармур легко брудниться, тому після його укладання поверхню слід покрити захисним засобом.Щільні вапняки часто застосовуються для облицювання підлоги завдяки їх властивості створювати рівномірні великі поверхні, позбавлені виразних колірних акцентів. Така поверхня - ідеальне тло для отримання контрастів кольорів і фактур в інтер'єрі. Дуже добре щільні вапняки виглядають в приміщеннях, виконаних в сучасному і рустикальному стилях, головним чином через можливість обробляти поверхні плит з цих матеріалів різними способами. Натуральна поверхня, злегка шорстка, характерна для сучасних мінімалістських інтер'єрів. Штучно зістарена - викликає ілюзію багаторічної експлуатації.

Піщаник більш твердий матеріал, ніж вапняк, але він більш пористий і легко брудниться. Цей камінь часто застосовується для облицювання камінів, рідше - для стін та підлоги, і то лише в тому випадку, якщо був задуманий ефект створення сіркою, матовою патини. Часте нанесення воску може запобігти появі сірого і тьмяного нальоту на підлозі з піщанику.Сланець - дорогий камінь, який використовується для облицювання підлоги, головним чином тому, що він не вбирає вологу, неслизький і зручний в експлуатації. Нерівна, шорстка поверхня забезпечує йому гарну сцепляемость, завдяки чому він ідеальний для укладання в місцях з інтенсивними навантаженнями.

Сланець застосовується в репрезентативних приміщеннях, в основному завдяки створюваному їм ефекту мерехтливої ​​поверхні (за рахунок великої кількості кристалів слюди і кремнезему). Він може бути шліфованим і полірованим.М'які вапняки і пісковики вбирають вологу: під впливом води вони тьмяніють і втрачають колір, тому не підходять для ванних кімнат.Травертин - різновид дуже твердого вапняку. Цей камінь має пористу структуру. У ванній його можна використовувати тільки після заповнення пір матеріалу спеціальною шпаклівкою і захисної обробки поверхні.

Комментариев нет:

Отправить комментарий