суббота, 19 января 2013 г.

Як пофарбувати стіни в різний колір і різними техніками

Зробити незвичайну і яскраву кімнату ви зможете за допомогою красивого орнаменту, геометричних візерунків, малюнків на стінах. Приміром, графіті стильно сприймається на вулиці і в приміщенні студента або школяра. Тут вам знадобиться наступне: малярська стрічка, кисті, водоемульсійна фарба. Читаємо по темі статтю, як розрахувати обсяг фарби для фарбування стін.

Креативно та оригінально виглядають стіни, які пофарбовані в стилі «печворк» - відносно проста техніка розпису, тому з нею справиться і новачок. Виберіть необхідні кольори для фарби, зазвичай їх повинно бути чотири і більше. Рекомендується підбирати споріднені кольори, наприклад, бузковий, рожевий, фіолетовий і бордовий.


Для того, щоб уникнути плутанини, за допомогою малярської стрічки відзначте спочатку ті блоки, які створені в одному кольорі. Пофарбуйте простір усередині цієї стрічки. Блоки бувають різних розмірів, основне, щоб вони поєднувалися один з іншим.

Дещо складніше в розмітці блоків і не менш цікавий стиль - це «алмаз». Для такої техніки коштує вибрати 2 родинні кольору. Якщо фарба висохне, то малярською стрічкою відзначте місце розташування ромбів.

Підберіть темну фарбу, накладіть всередині шар стрічки. Можна потренуватися на аркуші гипсокартона перед роботою на стіні.

Неважким по техніці виконання виступає муаровий ажур. Слід вибрати два кольори. Пофарбуйте стіну в той, що світлішими. Коли фарба підсохне, малярською стрічкою розділіть стіну на смужки. Пофарбуйте темним кольором необхідні ділянки. Поки вона не висохла остаточно, гребінцем з гострими і тонкими зубцями перевірте по темній смузі хвилеподібні рухи. Повторіть такі дії, змінюючи злегка розмір, плавність хвилі.

«Старий замок» - складний у виконанні стиль, але дуже гарний. Для такої техніки вам буде потрібно фарба з зернистою матовою поверхнею. Візьміть 3-4 кольори (один-два нейтральних, два - яскравих). Намітьте стрічкою розташування блоку одного відтінку. Фарбу варто наносити маленьким валиком. Не чекайте висихання, а зніміть дрантям самий верхній шар. Для посилення ефекту старовини підмалюйте такою ж фарбою деталі з домішкою чорного.

Комментариев нет:

Отправить комментарий