суббота, 26 января 2013 г.

Інтер'єр в морському стилі

Морський стиль в інтер'єрі незмінно привабливий, романтичний і популярний. І зародився він від приємного шуму прибою, золотих піщаних пляжів і таємничих узорів вибіленого сонцем.

У даному стилі обов'язково присутні найрізноманітніші аксесуари і меблі, які виготовлені з натуральних матеріалів і фактур, наприклад мотузка, сезалевие і пробкові покриття, льняні тканини, натурально дерево.

Інтер'єр в морському стилі постійно розвивається, тому він відмінно здатний задовольнити будь-який ваш смак при цьому зовсім не обов'язково жити біля самого синього моря, для того щоб насолодиться власними плодами дизайнерських ідей. Морський інтер'єр завжди буде нагадувати вам про прекрасних годинах або хвилинах проведених на березі моря, та й до того ж принесе в будинок аромат морської піни і прибою.

Сьогодні дизайнери пропонують нам два варіанти оформлення інтер'єру в морському стилі. Перше можна використовувати лише деякі окремі мотиви у вигляді аксесуарів, а друге можна ними заповнити повністю весь будинок. Але при будь-яких умовах варто знати про деякі важливі нюанси, яких бажано дотримуватися в обох випадках.

Головне, це вибір правильного кольору (колірне рішення інтер'єру). Так як море споконвічно асоціюється з прозорою синявою, то треба буде підібрати блакитні і ніжно сині кольори. Дані відтінки істотно діють на психіку розслабляючу або заспокійливо. Тому, їх краще всього застосовувати для інтер'єру дитячої кімнати, ванної та спальні.

Ще до синьої палітрі трохи відноситься і фіолетовий колір (cіреневий колір в інтер'єрі, фіолетовий колір в інтер'єрі), але з ним потрібно бути дуже обережним, оскільки він надто помітний. У більшості випадках їм декорують одну зі стін або створюють на одній з частин стіни кольорова пляма. Синій колір можна поєднувати з бежевим, білим і навіть скористатися насиченим червоним кольором.

Інтер'єр в морському стилі допускає укладання керамічної плитки на кухні або у ванній і навіть у вітальні (технологія укладання керамічної плитки). Вікно також допоможе, підкреслить унікальний стиль інтер'єру, якщо його обрамлене буде блакитний повітряної органзою, яка створить безсумнівні враження морських і теплих хвиль.

Напевно не секрет що тільняшка - це символ моря, отже, смужка в найрізноманітніших її варіантах буде відмінно вписуватися і додавати ваш вишуканий інтер'єр. Також можна придбати штори (нитяні штори в інтер'єрі), подушки в смужку, постільна білизна і шпалери головне не перестарайтеся, так як ваше приміщення може візуально перевантажити нав'язливою смугастістю.

Тут потрібно враховувати, що вертикальні смуги на стінах здатні візуально збільшити кімнату, а горизонтальні - вельми її розширити, що буде правильно позначатися на пропорціях приміщення.

Обов'язково треба приділити увагу правильному підбору всіх аксесуарів, наприклад, відмінно вітається наявність пісочного годинника, рятівного круга, якорів і карт. І для цього зовсім не обов'язково щоб вони були справжніми. Наприклад, можна оформити фоторамку у вигляді штурвалу чи дзеркало у вигляді ілюмінатора. Тут залежить, наскільки багата ваша фантазія.

Море також славиться своїм великим розмаїттям черепашок і раковин. Ними можна сміливо декорувати столики і полички або ж створити з черепашок, наповнені піском просто дивовижну композицію у вигляді морської вази (підлогові вази в інтер'єрі).

Але яке море без тропічного острова, на якому живуть дивовижні істоти. Тому варто придбати рибки чи папугу. Адже екзотична орхідея або акваріум здатні додати повну достовірність морському стилю в інтер'єрі і перенесуть вас в царство Нептуна.

Комментариев нет:

Отправить комментарий