пятница, 29 июня 2012 г.

Який матеріал краще вибрати для обробки стелі


При ремонті квартири або будинку неминуче постає питання про те, яким матеріалом покрити стелю. Сучасні будівельні матеріали дозволяють додати стелі гарний зовнішній вигляд, а також поліпшити звукоізоляцію і теплоізоляцію.


Обштукатурювання стелі

Отже, класичним варіантом при виборі матеріалу для стелі є його оштукатурювання, надання рівності поверхні з наступним покриттям водоемульсійною фарби, як правило білого кольору. Такий варіант є ідеальним для квартир і будинків з невисокими стелями, оскільки в даному випадку практично не втрачається внутрішній простір приміщення. А світлий відтінок стелі візуально збільшує його висоту.
Недоліками штукатурення стелі є трудомісткість робіт і неможливість установки вбудованих світильників освітлення. Застосування такого виду обробки стелі також не сприяє поліпшенню звукоізоляційних властивостей стелі.


Оздоблення стелі шпалерами

Наступним видом обробки стелі є наклеювання стельових шпалер під фарбування з їх подальшим забарвленням. Такий спосіб обробки дозволяє додати стелі рівну поверхню і одночасно надати будь інтер'єрний малюнок.
Перевагами обробки стелі шпалерами є простота вироблених робіт, а до недоліків можна віднести неможливість пристрої вбудованого освітлення.

Стеля з гіпсокартону

Особливою популярністю при обробці стелі користується гіпсокартон. За допомогою гіпсокартону стелі можна надати практично будь-яке конструктивне рішення, влаштувати стелі в кілька рівнів, передбачити вбудоване точкове освітлення. Перевагами обробки стель гіпсокартоном є те, що гіпсокартон є екологічно чистим матеріалом і володіє звукоізоляційними властивостями. Гіпсокартон також можливо пофарбувати будь-якою фарбою і втілити в життя будь-яку дизайнерську ідею. Основним недоліком обробки стелі гипсокартоном є те, що такий метод зменшує висоту стелі і його не рекомендують використовувати в квартирах з низькими стелями.

Натяжна стеля

Іншим варіантом обробки стелі є натяжна стеля. Він виготовляється з вінілової плівки, яка натягається на каркас по всьому периметру приміщення. Свою популярність натяжна стеля отримав завдяки своїй цілісності, різноманітності колірної гами, а також водовідштовхувальним властивості. Такий вид обробки стелі ідеально підходить для будь-якої кімнати і для залу, і для вітальні, і для кухні, і для ванної. Вам лише залишиться тільки підібрати стеля підходящої колірної забарвлення.
Основною перевагою натяжної стелі є те, що в разі затоплення, така стеля здатний витримати до 100 літрів води на 1 квадратний метр. Підвісна стеля зменшить висоту приміщення незначно, на 3-5 см.

Комментариев нет:

Отправить комментарий