среда, 24 октября 2012 г.

Перепланування однокімнатної квартири

Всім відомо, що бувають різні типи однокімнатних квартир: від малих до великих розмірів. Площа більшості сучасних квартир може досягати шістдесяти квадратних метрів. Ці дані дають величезні можливості для перепланування однокімнатної квартири, в тому числі і для збільшення кількості кімнат.

Підбираючи проект дизайну однокімнатної квартири, варто враховувати той факт, що в ній лише два вікна і що "новостворена" кімната буде без природного освітлення. Отже, вже в проекті перепланованої квартири, потрібно визначити кімнати, для яких обов'язково денне освітлення, а для яких штучне.
 У кімнаті з штучним освітленням можна спроектувати кухню. Найбільш раціональним є рішення зробити кухню студійним продовженням кімнати, приміром, вітальні. Правильним дією буде розташування домашнього кінотеатру в темній частині квартири, в ній для перегляду кінофільмів виключається обов'язок зашторювати вікна. Також можливий варіант розташування робочого кабінету в цій частині кімнати, але це також буде правильним лише тоді, коли робота не передбачає наявності денного світла. В іншому випадку не рекомендується створювати кабінет в темній зоні.
Категорично строгим правилом є неможливість розташування дитячих кімнат без наявності природного денного світла. Аналогічно небажано розташування спальні в темній зоні. Туалет і ванну в однокімнатній квартирі найправильніше об'єднати. Слід прислухатися до думки архітектурно-будівельної компанії, яка радить застосовувати принцип об'єднання у всіх кімнатах, де виправдовується мета економії простору. Наприклад, як уже було сказано, об'єднати вітальню з кухнею.

В однокімнатних квартирах з маленькою площею, можна використовувати утеплену лоджію в якості додаткової кімнати. Професійні прийоми дизайнера навіть в невеликій квартирі здатні творити дива: зорове збільшення квартири за допомогою дзеркал і гри кольорів. Важливим є факт того, що використання темних тонів, призводять до візуального зменшення даної квартири.

Займаючись переплануванням однокімнатної квартири своїми руками постарайтеся врахувати ці зауваження.

Комментариев нет:

Отправить комментарий