вторник, 2 октября 2012 г.

Як візуально збільшити вузький коридор

У наших сучасних будинках, часто зустрічаються маленькі коридори. Зіткнувшись з такою проблемою, можна візуально обіграти, розширити простір маленького передпокою. Роблячи ремонт, намагайтеся вибирати для коридору як можна більш світлі тони, це допоможе візуально збільшити об'єм.

Як візуально збільшити вузький коридор
Для маленького коридору краще використовувати гладкі покриття для стін, шпон з ненав'язливим світлим малюнком, шпалери, водоемульсійні фарби. Шпалери та матеріали, що імітують цегельну кладку, зорово зменшують об'єм. При низьких стелях краще віддати перевагу горизонтальному малюнку, коридор стане візуально ширше. При високих стелях підійде вертикальний малюнок. Для підлогового покриття в передпокої, можна використовувати будь-яке покриття по вашому розсуду, у поєднанні із загальним дизайном вашого будинку: ламінат, лінолеум, паркет, керамічну підлогову плитку.


Освітлення теж не про незначну деталь, грамотно підібрані підлогові, підвісні та настінні освітлювальні прилади допоможуть вам візуально розширити простір. Для коридору вибирайте світильники, де напрямок ламп можна регулювати в потрібну вам сторону. Світло, спрямований на стіни, зорово збільшить коридор. Так само зорового збільшення простору можна добитися розсіяним світлом.

Щоб розширити вузький коридор спробуйте розташувати світильники уздовж однієї із стін передпокою, по рівній лінії. Збільшити висоту стелі, можна встановивши світильники на стінах з спрямованими вгору променями, яскраво освітлена стеля здаватиметься вище. Освітлена стіна в кінці коридору зробить його візуально ширше. Поздовжнє освітлення допоможе візуально витягнути короткий приміщення. Стеля можна зробити за допомогою гіпсокартону різної висоти ("драбинкою"), що у поєднанні з правильно розташованими світильниками, теж візуально підніме стелю. За допомогою дзеркал теж можна візуально розширити маленьке приміщення і посилити ілюзію світла.

Дзеркало кожен вішає на свій смак, можна розташувати його на стіні, на вхідних дверях, або в стінці меблів. За допомогою дзеркал можна приховати недоліки планування у вашому передпокої. Оправу для дзеркала так само кожен вибере у відповідності зі своїм інтер'єром. Не важливо як у вас розташоване дзеркало, важливо як ви встановите освітлення біля дзеркал. Відбиваючи світло, дзеркалом можна висвітлити темний кут в коридорі. Направте світло не на саме дзеркало, а на те що, в ньому відбивається.

Якщо ви хочете прикрасити коридор рослинами, вибирайте квіти не вимогливі до великої кількості світла. Світлолюбні квіти в коридорі без вікон не приживуться. З приводу вибору кольорів, краще всього порадитися з фахівцем. У маленькому передпокої віддайте перевагу настінним кашпо. Від великих рослин в підлогових горщиках краще відмовитися, займають багато дорогоцінного місця.

Комментариев нет:

Отправить комментарий