воскресенье, 10 февраля 2013 г.

Азіатський стиль

Мінімалізм з етнічними нотами вже кілька років не втрачає своєї актуальності. Для азіатського стилю (як і для далекосхідного і стилю дзен) характерні рівновагу, порядок, ясність і простота. Натуральні матеріали, текстури, велика кількість орнаментів рослинного походження, килими на підлозі та стінах.

Азіатський стиль дуже затребуваний жителями мегаполісів, охочими відпочивати у себе вдома і душею і тілом, а не переміщатися з одного переобтяженого технікою, меблями та декором приміщення в інше. Це один з кращих варіантів для тих, хто замислюється про перебудову власного житла в зимовий період, коли нам так не вистачає сонця і яскравих емоцій.

В азіатському інтер'єрі немає місця надуманості, він простий, логічний, але разом з тим цікавий і яскравий. Для його втілення потрібна простора квартира з великою кімнатою-студією, поділеної на зони, з заскленій терасою, спальнею для дорослих і, можливо, дитячої. Фоном для основних акцентів послужить дерев'яна підлога кольору гіркого шоколаду з паркетної дошки з читаною фактурою. Стіни можуть поєднувати такі матеріали як пористий сіро-бежевий камінь, штукатурка, бамбук і сизаль. Далі все залежить від гри контрастів, тонів текстилю, елементів декору, поєднання непоєднуваних предметів.

Коридор. Якщо він вузьке, то нам необхідно розширити його візуально: покрити бічні стіни фактурною штукатуркою охристого кольору і створити декоративні прорізи в одній зі стін, щоб сюди потрапляло сонячне світло, наприклад, з вітальні. Якщо такої можливості немає, можна зробити ніші і встановити в них прості за формою світильники. У витягнутому коридорі торцеву стіну можна зробити контрастною, наприклад, викласти сіро-бежевим штучним каменем з невеликими поглибленнями для свічників.

Зазвичай в коридорах розміщують шафи-купе з дзеркальними дверцями, зорово збільшують простір. Але згідно східним вченням, які, безумовно, варто врахувати при створенні інтер'єру в азіатському стилі, дзеркала, що відображають вхідні двері, розсіюють позитивну енергію. Дизайнер пропонує декорувати її фактурною шкірою або шкірзамінником під крокодила або ігуану ефектного глибокого зеленого кольору, що переходить у бронзу. Що стосується основного світла, то перевантажувати приміщення, та й квартиру в цілому, люстрами і об'ємними стельовими світильниками не варто. Доречні будуть невеликі світильники прямокутної і квадратної форми з матового скла з дерев'яною обробкою, а також точкові вбудовані світильники.

Вітальня повинна включати в себе кілька зон: м'яку - перед плазмовою панеллю або проектором, зону відпочинку з гойдалками, обідню, кальянну. У всьому приміщенні підлога з одного і того ж матеріалу - паркетної дошки кольору гіркого шоколаду. За необхідності, зони будуть виділятися різними рівнями. Вітається максимальну кількість сонячного світла, тому розсувні двері, що ведуть на терасу, краще всього зробити зі скла. Терасу, в свою чергу, засклити від підлоги до стелі, а вікна в самій вітальні повинне мати низькі підвіконня. Зверніть увагу на те, що зазвичай квартири (в тому числі, елітне житло) пропонуються покупцям з металопластиковими пакетами, які в нашому випадку необхідно замінити на дерев'яні. Не намагайтеся заощадити на дрібницях - програєте.

Сама незвичайна зона відпочинку - з гойдалками - може бути виділена подіумом з подступенками рівно настільки, щоб що сидять в них не споглядали підвіконня з проходять під ним батареями, а могли насолоджуватися пейзажем нічного міста, відчуваючи себе немов ширяючими над ним. У подіумі можна зробити полички для етнічних сувенірів і книг. Вікна найкраще декорувати легким напівпрозорим текстилем, щоб дещо пом'якшити строгість форм, що визначають структуру інтер'єру. Овальні гойдалки з ротанга можна постачити двома м'якими матами, обтягнутими яскравою тканиною з азіатським орнаментом, а між ними встановити маленький дерев'яний столик, інкрустований шкірою. Він прийде до речі, якщо беседующие захочуть насолодитися келихом вина, сигарою або віскі. Номінально зону можна виділити також великими вазами з зеленими стеблевіднимі рослинами.

М'яку зону з плазмовою панеллю доцільно розташувати напроти. Поставити буквою П три низьких м'яких дивана зі світло-молочною оббивкою і зі стосом подушок. У центрі кинути килим насиченою, строкатою забарвлення з характерним орнаментом. Між диванами речі прийдуть чотири приземкуватих тумби темного дерева. Важливо подбати заздалегідь про те, щоб тут, швидше за все в підлозі, був протягнутий електричний кабель для численних електроприладів: світильників, радіотелефону і т.д.

Їдальня зона розташована за гойдалками, на загальному рівні. Квадратна стільниця з дерева товщиною не менше 7 см, лежача на двох грубих каменях прямокутної форми, дерев'яні стільці з вставками з ротанга і м'якими, опуклими сидіннями, обтягнутими шкірою під крокодила. У цій зоні допустимо присутність навісного світильника, випромінюючого м'яке світло, але обов'язково прямокутної форми і з дерев'яною обробкою.

Кальянна може стати найнесподіванішою та інтригуючою зоною. Вона за визначенням повинна розташовувати до розслаблення, роздумів, а тому варто відокремити її від вітальні простій конструкцією з гіпсокартону. Стіни в цій зоні можна декорувати натуральними матеріалами - бамбуком або сизалю. На дерев'яних подіумах-квадратах потрібно розмістити мати з підлокітниками, подушки в смужку, з етнічними орнаментами, з вишивкою. Їх яскраве забарвлення буде контрастувати зі світло-молочними тонами меблів і стін. У центрі повинен знаходитися низький столик для кальяну. Практичніше придбати металевий, з бічним орнаментальної гравіюванням. Бар, винний шафа логічно розташувати на кордоні кухні і кальянной. У суміжній з кухнею стіні можна провести воду і злив, це допоможе нам у влаштуванні цікавої композиції - двох фонтанів, вода з яких буде стікати в металевий жолоб, протягнутий по всьому периметру зони. Його зовнішню сторону можна прикрасити гравірованим орнаментом, що повторює орнамент на столі. Оскільки циркуляція буде не занадто активною, в жолоб можна покласти плаваючі свічки, пахощі або трави, і зробити підсвічування всередині. Це додасть зоні затишок і фантазійну обстановку.

Комментариев нет:

Отправить комментарий