воскресенье, 10 февраля 2013 г.

Фрески в інтер'єрі

Розміщення фресок в інтер'єрі - не просто модне чи ефектне рішення. Це справжній творчий процес, адже можна вибрати практично будь-який стиль, сюжет, кольорову гаму. Можна навіть написати картину самому або скористатися послугами художника, який і втілить у життя бажану ідею. Головне - правильно зробити вибір, і фреска буде відображати настрій, світогляд, смак чи інші переваги замовника.

Оформлення стін фресками

Фреска або картина виконується по сирій штукатурці. «Fresco» - італійське слово, яке означає «свіжий». Це означає, що фреска неодмінно повинна бути виконана на не засохлої фарбі. В якості фарб для фрески використовуються різні колірні пігменти. Вони розводяться водою, основою ж є гашеного вапна і розчин піску. При висиханні штукатурки, на поверхні стіни утворюється мікроплівка. Художник повинен врахувати, що вона не тільки захищає від псування шари фарби, але може змінити їхній колір.
Вперше фрески з'явилися в стародавні часи і використовувалися для прикраси палаців, церков, будинків багатих і знатних людей. Вони були дуже дорогими. Художник повинен працювати швидко, так як фарба висихає за досить короткий час. Він повинен майстерно володіти своїм ремеслом і мати чітке уявлення, як в результаті повинна виглядати картина. Якщо з'являється необхідність що-небудь підправити або змінити у фресці, доведеться видалити весь шар штукатурки і нанести новий.

В сучасності житла вже не такі величні, але все одно, дуже часто в інтер'єрі застосовується настінна або стельова живопис. Завдяки сучасним можливостям фрески стали набагато доступніше.
Зараз фресками можуть назвати практично будь-який вид живопису на стіні. У дійсності ж, є безліч технік нанесення на стіни малюнків. Нанесення фрески - довгий, складний і трудомісткий процес. У всі часи художники намагалися прискорити і спростити цей процес.

Якщо все ж прийнято рішення прикрасити фрескою свій будинок, необхідно врахувати деякі нюанси. Наприклад, що довговічність фрески безпосередньо залежить від найкращої якості підстави, тобто бетонного покриття стіни. Бетон, а також деякі інші матеріали, вимагають спеціальної обробки перед нанесенням фрески.
Головна особливість фрескового розпису - її треба писати швидко, виключаючи при цьому похибки і нерівності. Необхідно вибрати малюнок або сюжет, розробити ескіз, виготовити допоміжні малюнки. Необхідно розмітити ділянку стіни, підготувати фарби і пензлі. Класичні фрески дорогі, складні і вимагають пошуку хорошого майстра. Тому в сучасному інтер'єрі їх можна зустріти досить-таки рідко.

Сучасні друковані фрески

Зараз особливо популярні сучасні фрески, які наносяться за допомогою новітніх друкованих технологій. Використання такої фрески не вимагає складної і дорогої роботи художника, ретельної підготовки поверхні. Можна зобразити що завгодно - копію світового шедевра, картини живої природи і навіть власний портрет.
Як же створюють таку фреску? На шар підготовлений штукатурки методом прямого друку наноситься потрібний малюнок. Технологія дозволяє нанести малюнок на гіпсову, дерев'яну або кам'яну поверхню. Поверхня фрески можна захистити спеціальним покриттям, яке додатково додасть реалістичність зображення. Можна штучно зістарити фреску.

Друковані фрески володіють найвищим рівнем якості, завдяки чому, вони не деформуються, не вигоряють, не вицвітають і відмінно виглядають в інтер'єрі. Вартість залежить від складності та розміру композиції, типу використовуваних фарб. Додаткові ефекти збільшують вартість. Зазвичай в майстернях фреска обходиться в межах 10 тисяч рублів за один квадратний метр. У майстерні пропонується каталог, з якого можна знайти і вибрати потрібне зображення (пейзаж, натюрморт) або замовити власну. Фахівці майстерні також виконають її монтаж. Фреску можна монтувати на стелю, стіни, меблі або навіть прикрасити фасад будинку. Вибір залишається за вами.

Комментариев нет:

Отправить комментарий