воскресенье, 24 марта 2013 г.

Дизайну інтер'єру в стилі Ренесанс

Дизайн інтер'єру в стилі Ренесанс - (стиль Відродження) (п'ятнадцятий - шістнадцятий ст.). Новий стиль, прозваний сучасниками стилем Відродження, додав в мистецтво і культуру Європи абсолютно новий дух віри і свободи в необмежені можливості людини. Спочатку за 15 століть людина знову став творцем краси і вільним мандрівником, що мріє відчути і побачити навколишній світ, він був знову готовий до сміливих і відкриттів рішенням. Зародилася естетика відбилася також і на дизайні інтер'єру: йому стали властиві характерні величезні приміщення із закругленими арками, обробка різьбленим деревом, відносна незалежність і собівартість кожної деталі окремо, з яких набирається ціле.
Архітектурний стиль декоративний і швидше еклектичний, ніж конструктивний. Формальні частини стилю взяті з арсеналу форм римсько-волоських ордерів. Вікна робилися з напівкруглими, пізніше з прямими завершеннями. Дизайн інтер'єру палаців дивував красою мармурових сходів, грунтовністю просторових ефектів, розкішністю декоративного оздоблення. Спальні і вітальні знаті уставляти дорогими меблями, зробленої в дусі античності. Дверні рами, стіни та підлогу і обделивать мармуром; кесонний або дерев'яний стелю обшивався деревом.

Меблі дизайну інтер'єру в стилі Ренесанс

Нормою гармонійності форм є правило золотого перетину. Меблів Ренесансного дизайну інтер'єру властиві численні архітектурні елементи, ясна побудова і чіткі форми. Корпусні меблі представляється як архітектурне будівля, як мініатюрне палаццо з пілястрами, колонами, фронтонами, карнизами.

Ренесансна орнаментика тягнеться від античних зразків. У цьому стилі дизайну інтер'єру часто застосовуються різної форми лист аканта, колони, пілястри, мотив канделябра, купідони; приходять в ужиток гротески, що розвинулися на основі орнаментів, знайдених на стінних розписах; широко застосовувалися плетінки, арабески, левові голови, картуші, гірлянди, грифони , фестони і т.д.

Елементи декору в інтер'єрі стилю Ренесанс

Після ліжка наступний за важливістю предмет інтер'єру - шкатулка - кассоне (з розписом, інкрустацією та різьбою). Бувають два типи столів: прямокутної форми з товстою стільницею на двох масивних підвалинах і центральний, або одно-порно, зі стільницями круглої, шести-або восьмикутної форми. Особливою декоративністю славилася венеціанська меблі: скрині, шафи прикрашалися розписом, стукко, позолотою.

Колірна гамма: дзвінкі і насичені, темні і похмурі, м'які і світлі холодні відтінки білого кольору і пастельні гами.

Комментариев нет:

Отправить комментарий