суббота, 30 марта 2013 г.

Модні тенденції в дизайні інтер'єрів 2013


Тенденції в дизайні інтер'єру з'являються не самі собою. В першу чергу, це результат спостережень дизайнерів за змінами смаків і переваг клієнтів. Але якщо ви поцікавитеся у сто професіоналів, в яку ж сторону рухається сучасний дизайн інтер'єрів, то отримаєте сотню різних відповідей, деякі з яких будуть прямо протилежні один одному. І це не дивно, адже в мистецтві, а дизайн інтер'єру безперечно є мистецтвом, немає місця шаблонам. Однак безліч суперечливих думок, буде об'єднувати щось спільне, якийсь знаменник, об'єктивно відображає модні тенденції в дизайні інтер'єрів. Нижче ми розповімо вам про деякі модні тенденції 2013 року.



Колірне рішення.

На думку більшість провідних дизайнерів інтер'єру в 2013 році найбільш актуальні м'які і ніжні акварельні відтінки: кремовий, пісочний, бежевий, хакі і т.д. Всі вони були модними у 70-ті роки минулого сторіччя, і зараз за законами циклічності моди стали популярні знову. Разом з колірною гамою з 70-х років до нас повертаються актуальні тоді геометричні візерунки: квадрати, трикутники, різноманітні зигзаги. Для пожвавлення дизайну інтер'єру деякі елементи декору можуть мати яскравий контрастний колір.

Світлове рішення.

Щодо світлового рішення можна сказати наступне: найбільш прийнятним у 2013 році є розсіяне, приглушене освітлення, при якому джерело світла не видно. Виняток можна зробити тільки для якихось невеликих і оригінальних світильників, використовуваних як елементи декору і не несучих особливого функціонального навантаження.

Натуральність, природність, екологічність.

Сучасний споживач втомився від високотехнологічних ненатуральних матеріалів, найбільш сприятливо використовувати в дизайні інтер'єру природні матеріали: дерево, камінь, бамбук, ротанг. Екологічні матеріали красиві, практичні, гігієнічні і гіпоалергенні, вони наповнюють приміщення життєвою енергією, дозволяють відчути єднання з природою.

Мінімалізм і функціональність.

Мінімалізм - це основний напрямок розвитку сучасного дизайну інтер'єру. Основними відмітною ознаками даного стилю являеться ретельна продуманість і функціональність кожного елементу дизайну, завдяки цьому приміщення, як би розсовує свої кордони. У подібній обстановці будь-яка людина почуває себе легко, вільно і комфортно.

3D панелі.

У 2013 році на піку своєї популярності виявиться такий елемент декору інтер'єр, як 3D панелі. Дизайн 3D панелей може бути практично будь-яким: геометричні фігури, абстракція, природні ландшафти, по суті, зображення на 3D панелях обмежені тільки фантазією і смаком дизайнера. 3D панелі надають інтер'єру обсяг, глибину і роблять його по справжньому унікальним.




Комментариев нет:

Отправить комментарий