воскресенье, 21 апреля 2013 г.

Кольорове оформлення


На вибір кольору впливає освітленість, розмір приміщення, поверх і вид за вікном.

Нижні поверхи зазвичай висвітлені гірше, тому доречними будуть усі відтінки від кремового до жовтого, що створить ефект сонячного освітлення. Цілком припустимі відтінки білого (молочний і йому подібні), але не в чистому і не холодному вигляді.
Кольорове оформлення
Добре освітлені кабінети можна оформляти будь-якими ненасиченими пастельними тонами, крім рожевого, який допустимо тільки в офісах підприємців, які співпрацюють з компанією «Мері Кей» (це фірмовий колір Компанії). У всіх інших випадках все рожеві відтінки несумісні з діловою сферою взагалі!

Невеликий кабінет можна візуально розширити світлим теплим кольором, занадто великий - неяскравим. У великому приміщенні розділити простір допоможуть перегородки, підходяща меблі і великі світильники.

Меблі для офісу


Всі меблі в кабінеті повинна гармоніювати із загальною тонуванням приміщення. На тлі жовто-кремових стін чудово буде виглядати чорна або біла. А світла теплих відтінків більше підійде кабінету, витриманому в холодних тонах. У великому кабінеті меблі може бути і темної, з деталями з тонованого темного скла.

Вибір столів, шаф та стільців відображає характер господаря кабінету. Власник процвітаючого бізнесу може оформити кабінет меблями грунтовної, що вселяє, з дорогих порід дерева. Бізнесмен, що відрізняється мобільністю, навпаки, вибере порівняно просту меблі, але з деталями з металу і скла, і це буде правильно.

воскресенье, 7 апреля 2013 г.

Вплив інтер'єру на людську психіку


Чи знаєте ви, що дизайн інтер'єру може серйозно впливати на психіку людини? Варто лише злегка перемудрувати з дизайном інтер'єру і невроз вам забезпечений. Наприклад, в жовтих стінах всі люди відчувають спрагу. А червоний з білим викликають рясне виділення шлункового соку. Тому прийнято стелити білі скатертини.

У цілому ж багато предметів побуту стали традиційними, тому що враховують особливості людського сприйняття. Уявіть, ви входите в передпокій і бачите себе в дзеркалі: "Здрастуйте, один знайомий вже є!" І ви вже розташувалися до незнайомого будинку. Але якщо там же замість дзеркала ви побачите вікно - відразу захочеться піти. Бо виникає таке відчуття, що вас відносить протягом.

До речі - про дзеркала. Петербурзькі фізики розрахували, що, якщо кімнату примусити дзеркалами і розвернути їх під певним кутом, від них йдуть хвилі такої частоти, при якій людина відчуває незрозумілий страх: що стоїть посеред кімнати здається, що він знаходиться в центрі тайфуну. Цей секрет відомий ще з часів Давнього Єгипту. Тоді в кімнати зі стінами з полірованих дзеркал жерці приводили людей, яких треба було залякати і підпорядкувати своїй волі. Неприємні відчуття може викликати і достаток лілового кольору або різка асиметрія.

Інтер'єр кухні в українському стилі


Останнім часом популярним стає оформлення інтер'єру кухні в етно-стилі.

Він має безліч напрямків: марокканський, індійський, скандинавський, японський, китайський, європейський і т.д. У статті ми розглянемо ще одна вельми цікавий напрямок етно-стилю в інтер'єрі кухні, а саме - український стиль.

Варіант розпису стіни кухні в українському стилі

Перш за все, потрібно вибрати оздоблювальні матеріали для дизайну інтер'єру кухні. Для кухні в українському стилі вони повинні бути натуральними. Підлога в ідеалі повинен бути з глини, але таке в сучасних квартирах і будинках навряд чи можна собі дозволити. Тому за підлогою залишають тільки його колір, а матеріали, природно, підбирають за смаком. Це може бути плитка теплого коричневого кольору, або лінолеум, або звичайний дерев'яна підлога аналогічної забарвлення.