пятница, 28 сентября 2012 г.

Фен Шуй інтер'єру квартири


Фен Шуй є даоської практикою символічного освоєння простору. У перекладі з китайської мови означає «вітер і вода», також перекладається як «геомантія». Фен Шуй допомагає визначити вдале місце для будівлі будинку, вирішити оптимальний план розбивки ділянки, вибрати сприятливе місце для поховань, планувати інтер'єр квартири і будинки, визначити призначення кімнат, вибрати планування парку, вирішити проблеми містобудування.

Основна мета, яку переслідує вчення Фен Шуй - це приборкання потоків енергії. Ци і використання її на благо людини.


Фен Шуй є наукою про енергетичних потоках будинку, квартири, навколишнього ландшафту, землі і про те, як ці потоки впливають на удачу, благополуччя і кожну сферу нашого життя.

У квартирі Фен Шуй визначається такими факторами, як: орієнтація приміщення відносно сторін світу, колір інтер'єру, форма і розмір меблів, навколишній ландшафт та ін За допомогою технік, використовуваних в Фен Шуй треба збалансувати енергії Ян і Інь, і створити при цьому хороші умови для просування по квартирі доброчинної енергії Ци. Щоб досягти цього, треба ретельно продумати колірне рішення квартири таким чином, щоб у ній були присутні всі п'ять без винятку п'ять елементів Фен Шуй: дерево, земля, вода, вогонь, метал.

Практично всі елементи дизайну інтер'єру приміщення можна розгрупувати на иньские і янське. Иньские елементи це: килими, м'які приглушені тони, предмети обтічної форми, килимові покриття, м'які меблі, оббиті велюром або оксамитом, візерунки з плавними хвилястими лініями. Янське елементи це: гострі предмети, яскраві агресивні кольори, вироби із синтетичних тканин і полімерів, пірамідальні і трикутні геометричні візерунки та форми, меблі, мешкаючи шкірою.

Фен Шуй, як вчення, намагається за допомогою своїх прийомів гармонізувати життєвий простір і створити всі умови для просування в приміщенні доброчинної енергії Ци. Перешкодами, які виникають на шляху руху Ци є гострі кути, масивні меблі, громіздкі предмети, колони, захаращені темні кути, недостатнє освітлення.



Комментариев нет:

Отправить комментарий