суббота, 8 декабря 2012 г.

Техніка кракле в інтер'єрі

Тим, хто віддає перевагу старовину в стильовому рішенні свого будинку, не обов'язково купувати дорогі антикварні меблі та аксесуари. Новим речам можна надати віковий наліт за допомогою модної техніки кракле. Завдяки кракле на поверхні різноманітних виробів можна зімітувати тріщинки, як ніби фарба потріскалася під впливом часу.
Техніка кракле в інтер'єрі
Існують два види кракле. Вони відрізняються по товщині і інтенсивності одержані тріщинок, в результаті обробки матеріалу спеціальним лаком. Так, при виконанні однієї з технік, виріб виглядає поліпшує під впливом часу, і навіть створюється враження, що фарба на поверхні починає лущитися. Ступінь вінтажності безпосередньо залежить від товщини шару грунтовки фарби і лаку. При класичній техніці кракле шар фарби не відстає від поверхні, а тільки покривається сіточкою дрібних тріщин.

Інструментів для імітації вінтажу потрібно зовсім небагато: спеціальний лак для утворення тріщинок, пензлик, олійні фарби, чиста ганчірочка і губка для завершального етапу. Для того щоб на сучасних виробах створити візерунок з дрібних тріщинок, нанесений на поверхню спеціальний лак залишають сохнути на 8:00. Лак хорошої якості повинен бути рідким і не тягнутися. Потім, за допомогою ганчірочки, що з'явилися на виробі тріщинки треба затерти олійною фарбою. Оброблена таким чином поверхня повинна добу постояти, після чого водорозчинний лак для утворення тріщинок ретельно змивається за допомогою вологої губки.

Для посилення ефекту техніки кракле можна застосувати кольорове тонування основи. Цікава гра линів особливо вигідно виглядає на металевих, дерев'яних, фарфорових, пластикових і паперових виробах.

Необхідно пам'ятати, що лак для утворення тріщинок можна збовтувати, інакше утворилися в ньому повітряні бульбашки зіпсують якість роботи.

Працювати з лаками для виконання кракле потрібно в теплому, добре провітрюваному приміщенні. Перед процесом лакування приміщення стоїть пропилососити і провести в ньому вологе прибирання - це допоможе уникнути попадання частинок пилу на висихає оброблену лаком поверхню виробу.

Комментариев нет:

Отправить комментарий