четверг, 27 декабря 2012 г.

Декоративна штукатурка в інтер'єрі

Стрімкий розвиток науки просунуло вперед сферу розробок будівельних матеріалів. Шпалери та фарба є звичними, легкими в зверненні матеріалами. Але - шпалери звичайні мають обмежений термін експлуатації, якісні практичні шпалери - досить дороге задоволення, доступне далеко не всім. Проста фарба не має власної фактури. Таким чином, саме декоративна штукатурка, поєднуючи в собі кращі якості як шпалер, так і фарби, отримала в наші дні друге народження.

Декоративна штукатурка - звабливий хамелеон

Декоративна штукатурка - своєрідний хамелеон будівельного світу, адже вона відмінно імітує фактуру самих різних матеріалів: піску, каменю, дерева, навіть ... паперу. Крім того, вибравши оригінальний спосіб нанесення, ви можете отримати і глянсовий, і матовий ефекти. Основним штрихом цього сезону стало використання декоративної штукатурки спільно з технікою сграфітто (декоративної різьби), в результаті чого виходять унікальні, що нагадують давньоєгипетські стели, стіни.

Різноманітність видів, кольорів і відтінків

Декоративна штукатурка в інтер'єрі на сьогодні має масу різновидів за фактурою і колірній гамі. Найбільш популярні з них наступні:

• якщо ви хочете добитися ефекту гладкою і вишуканою поверхні полірованого мармуру, то використовуйте венеціанську штукатурку. Вона має в своїй основі вдосконалену гладку фактуру, що дозволяє одержати очікуваний ефект з максимальною точністю;

• структурна штукатурка представлена сумішшю дрібних гранул, за допомогою яких створюється ексклюзивний малюнок-рельєф у вигляді борозенок. Характерним моментом є зміна одержуваного малюнка в залежності від техніки нанесення. До неї відносять штукатурку «короїд». Можна згадати і цікаву марокканську штукатурку, секрет якої в незвичайному пігменті. Але для її використання необхідні рівні й гладкі стіни, інакше інтер'єр втратить звучання і об'єм;
• фактурна штукатурка - в своїй основі має багато спільного зі структурною, в її основі також знаходиться специфічна суміш гранул. Але ці мікроелементи відрізняються як колірною гамою, так і розміром. В залежності від цього фахівці виділяють мелкорельефную і крупнорельефную декоративну штукатурку. Ще одним плюсом при використанні цього матеріалу виступає його можливість ретельно маскувати дрібні нерівності і шорсткості стін.


Комментариев нет:

Отправить комментарий