воскресенье, 24 февраля 2013 г.

Корисні програми для дизайну інтер'єру

Вирішили робити ремонт і не знаєте, як розпланувати своє житло? Скористайтеся допомогою комп'ютерних програм для дизайну інтер'єру. Вони допоможуть вам самостійно змоделювати інтер'єр, розставити меблі, навіть якщо у вас немає досвіду проектування інтер'єру.

Калькулятор шпалер і плитки. За допомогою онлайн-калькуляторів можна розрахувати необхідну кількість оздоблювальних матеріалів: витрата шпалер, фарби, плитки. Для обчислення потрібної кількості настінних або підлогових покриттів вам буде потрібно ввести в калькулятор розміри кімнати або окремої стіни.
Якщо ви володієте англійською мовою, найбільше число калькуляторів зібрано на сайті www.diy.com. Тут є «рідкісні» калькулятори - теплоємності обігрівача, рівня освітленості. І навіть витрати фарби в аерозольних балончиках.

Які зони і рівні виділяють в інтер'єрі передпокою

З чого почати при організації інтер'єру передпокою? Раціонально розпорядитися наявним простором допоможе грамотне розподіл усього обсягу приміщення на рівні і функціональні зони.

По вертикалі. Рекомендуємо подумки розділити прихожу на рівні від підлоги до стелі:
• нижній (0-50 см від підлоги) зазвичай використовується для зберігання взуття;
• середній (на висоті 50-180 см) - для розміщення верхнього одягу. Тут же (на рівні очей) зручно повісити дзеркало;
• верхній (180-210 см) служить для зберігання головних уборів. На тому ж рівні розташовують підсвічування над дзеркалом (якщо нижче - сліпить очі);
• антресольний (вище 210 см) створюється для розміщення сезонних речей. Конструкція може бути як закритої (з орними або розсувними дверцями), так і відкритої (полиці в комбінації з коробками або контейнерами).

воскресенье, 10 февраля 2013 г.

Фрески в інтер'єрі

Розміщення фресок в інтер'єрі - не просто модне чи ефектне рішення. Це справжній творчий процес, адже можна вибрати практично будь-який стиль, сюжет, кольорову гаму. Можна навіть написати картину самому або скористатися послугами художника, який і втілить у життя бажану ідею. Головне - правильно зробити вибір, і фреска буде відображати настрій, світогляд, смак чи інші переваги замовника.

Оформлення стін фресками

Фреска або картина виконується по сирій штукатурці. «Fresco» - італійське слово, яке означає «свіжий». Це означає, що фреска неодмінно повинна бути виконана на не засохлої фарбі. В якості фарб для фрески використовуються різні колірні пігменти. Вони розводяться водою, основою ж є гашеного вапна і розчин піску. При висиханні штукатурки, на поверхні стіни утворюється мікроплівка. Художник повинен врахувати, що вона не тільки захищає від псування шари фарби, але може змінити їхній колір.
Вперше фрески з'явилися в стародавні часи і використовувалися для прикраси палаців, церков, будинків багатих і знатних людей. Вони були дуже дорогими. Художник повинен працювати швидко, так як фарба висихає за досить короткий час. Він повинен майстерно володіти своїм ремеслом і мати чітке уявлення, як в результаті повинна виглядати картина. Якщо з'являється необхідність що-небудь підправити або змінити у фресці, доведеться видалити весь шар штукатурки і нанести новий.

Азіатський стиль

Мінімалізм з етнічними нотами вже кілька років не втрачає своєї актуальності. Для азіатського стилю (як і для далекосхідного і стилю дзен) характерні рівновагу, порядок, ясність і простота. Натуральні матеріали, текстури, велика кількість орнаментів рослинного походження, килими на підлозі та стінах.

Азіатський стиль дуже затребуваний жителями мегаполісів, охочими відпочивати у себе вдома і душею і тілом, а не переміщатися з одного переобтяженого технікою, меблями та декором приміщення в інше. Це один з кращих варіантів для тих, хто замислюється про перебудову власного житла в зимовий період, коли нам так не вистачає сонця і яскравих емоцій.

В азіатському інтер'єрі немає місця надуманості, він простий, логічний, але разом з тим цікавий і яскравий. Для його втілення потрібна простора квартира з великою кімнатою-студією, поділеної на зони, з заскленій терасою, спальнею для дорослих і, можливо, дитячої. Фоном для основних акцентів послужить дерев'яна підлога кольору гіркого шоколаду з паркетної дошки з читаною фактурою. Стіни можуть поєднувати такі матеріали як пористий сіро-бежевий камінь, штукатурка, бамбук і сизаль. Далі все залежить від гри контрастів, тонів текстилю, елементів декору, поєднання непоєднуваних предметів.

воскресенье, 3 февраля 2013 г.

Як самостійно змонтувати дворівневу стелю з підсвічуванням

У даній статті мова піде про те, як самостійно змонтувати дворівневу стелю з підсвічуванням, розташованої по периметру.

Така стеля складається з двох частин:
1. Короб - пускається по периметру приміщення, в нього встановлюється підсвічування.
2. Центральна частина стелі - зроблена з гіпсокартонного листа або вирівняна шпаклівкою і штукатуркою.
Варіант зі шпаклівкою може виявитися набагато складніше, якщо ви робите ремонт у старому будинку. Стельові плити в такому приміщенні можуть бути розташовані не в одній площині, а в різних, одна плита по рівню може розрізнятися від іншої сантиметрів на п'ять. У нових же будинках, де плити в основному рівні, стелі цілком можна зашпаклювати.

Обробка стін пластиковими панелями

Останнім часом особливої популярності набула обробка стін пластиковими панелями. Цей спосіб обробки застосовується для приміщень самого різного призначення. Особливо практичний пластик при обробці ванних кімнат, туалетів, кухонних приміщень, як вдома, так і в ресторанах, кафе та їдалень.
Спеціально для тих, хто ще не визначився з варіантом обробки для стін, в цій статті ми наведемо найбільш значущі достоїнства цього матеріалу і деякі нюанси роботи з ним.

Переваги оздоблення пластиковими панелями.

Довгий термін служби і висока зносостійкість. Оброблені пластиком стіни прослужать багато років, і в процесі експлуатації не вимагатимуть навіть косметичного ремонту.
Безпека. Пластикові панелі відносяться до негорючих матеріалів для оздоблення. Поширена думка про те, що пластикові панелі є бистровоспламеняющімся матеріалом, помилково. Навпаки, його можна віднести до найбільш стійкою категорії обробки з точки зору пожежної безпеки.