четверг, 2 августа 2012 г.

Догляд за килимом


Бруд, яка чітко видний на гладенькій підлозі (наприклад, на ламінаті або керамічній плитці), набагато менш помітна на килимах і килимових покриттях. Однак це зовсім не означає, що м'які покриття для підлоги менш брудні і не вимагають відходу.


Забруднюючі речовини, які не видаляються під час чищення, накопичуються і в результаті килим втрачає інтенсивний колір і еластичність. Щоб цього уникнути, необхідно регулярно (в залежності від використання, але не рідше одного разу на рік) чистити м'які покриття для підлоги належним чином. Але як це робити?

Є два види очищення: сухий і мокрий. Метод сухого чищення полягає в регулярному зборі бруду за допомогою пилососа, при цьому бажано застосування спеціальних «сухих» коштів. Це можуть бути різні препарати, наприклад, у вигляді піни, яка призначена для килимів з натуральних волокон, чутливих до води, або гранул, призначених очистки природних і синтетичних тканин з висотою ворсу до 10 мм.


Другий метод очищення передбачає використання миючого пилососа, у водний резервуар якого додають спеціальний миючий засіб для килимів. Подібні засоби допоможуть зробити килим ідеально чистим, зберегти колір, а також нейтралізувати запахи, у тому числі нікотин і запах домашніх тварин.

Також варто пам'ятати, що якщо на килимі з'явилася пляма, то видалити його необхідно як можна швидше. Пам'ятаєте, чим довше Ви чекаєте, тим воно глибше проникне і від нього буде важче позбутися. Таким чином, Ви завжди повинні мати під рукою хустку з активним киснем, за допомогою якого можна легко видалити плями з килимів і оббивки м'яких меблів. Для видалення старих плям рекомендуються плямовивідники, призначені для того типу волокон, з якого складається Ваш килим. Як правило, вони не містять розчинників і можуть бути використані навіть для вовни, шовку або сизалю без шкоди для поверхні.

Доброю ідеєю для захисту килима буде використання спеціальної просочення, яка стане захисним гідроізоляційним шаром. Крім усього іншого вона прекрасно нейтралізує запахи на підлозі і підходить не тільки для килимів і килимових виробів, а також для оббивки меблів, покривал і штор. Прихильники природних освіжувачів повітря можуть використовувати ефірні масла. Необхідно додати декілька крапель в воду і потім, за допомогою м'якої щітки або вологої серветки обробити свежеочіщенний килим. Ця проста процедура дозволить протягом тривалого часу в нашій квартирі насолоджуватися улюбленим ароматом троянди або, приміром, ялівцю.

Комментариев нет:

Отправить комментарий