понедельник, 13 августа 2012 г.

Як доглядати за дерев'яними підлогами


Паркетні та дерев'яні підлоги часто зустрічаються у вітальнях, спальнях і дитячих кімнатах. Вони настільки популярні, не тільки тому, що красиві, але і завдяки численним практичним властивостям, в тому числі і простоті прибирання. Але це зовсім не означає, що доглядати за дерев'яними підлогами не потрібно! А як це робити, ми розповімо нижче в нашій статті.


Для початку засвойте головне правило - щоб дерев'яні підлоги довго зберігали свій первісний вигляд, необхідно про них регулярно піклуватися, мити і підмітати.

Однак не все так просто, дерев'яні підлоги відрізняються матеріалом, з якого вони зроблені, а також речовиною, яким покрита їх поверхню. Тому перш ніж приступати до капітальної прибирання, необхідно визначити які матеріали використовуються у Вашому будинку або квартирі.


Як правило, дерев'яні підлоги покриваються лаком, воском або фарбуються олійною фарбою. Виходячи з цього і існує кілька методів по догляду за ними. Так, при очищенні дерев'яних підлог забарвлених фарбою, їх краще всього мити шваброю з ганчіркою, змоченою у розчині, що складається з 1 частини денатурованого спирту і 10 частин гарячої води. Для видалення зайвої води і розливів, використовуйте суху тканину. Якщо Вам необхідно відтерти клейкі речовини, наприклад, варення або мед, то посипте їх борошном, а потім протріть ганчіркою.

Пол, покритий лаком, також краще прибирати хоча б раз на місяць за допомогою розчину води і денатурованого спирту (пропорції дивіться вище). В такому випадку він прослужить набагато довше. Також дане покриття необхідно раз на кілька років шліфувати і покривати новим шаром лаку.

Вощені підлоги теж вимагають використання води і м'яких миючих засобів, але при цьому не варто забувати покривати найбільш проблемні зони акриловим шаром або воскової просоченням. Однак не наносите занадто товстий шар і оновлюйте тільки ті ділянки, які часто використовуються членами Вашої сім'ї.

Комментариев нет:

Отправить комментарий