понедельник, 6 августа 2012 г.

Вибір ділянки та дозвіл на будівництво будинку


Вибір земельної ділянки є одним з найважливіших рішень, які ми повинні прийняти, якщо бажаємо побудувати власний будинок. Але на що необхідно звернути увагу при покупці землі під будівництво будинку?

Перш за все, на його розмір і форму, а також оточення. При цьому ділянка повинна бути спеціально призначена під будівництво житлового будинку, володіти необхідними комунікаціями по межі і бути прив'язаний до якогось населеного пункту.

Що стосується розмірів, то для будівництва стандартного будинку для сім'ї підійде і невелику ділянку, тим більше він має ряд переваг. Він простий в обслуговуванні, дешевий і Вам не доведеться витрачати багато часу на розбивку та благоустрій саду. Однак, якщо Ви збираєтеся побудувати великий будинок або численні господарські споруди, розбити великий сад, то потрібно буде доглядати ділянка побільше.


Вибравши і придбавши необхідну ділянку, слід приступати до будівництва будинку, однак перед цим дуже важливим моментом буде отримання дозволу на будівництво. Процедура ця досить складна, особливо враховуючи нашу бюрократичну машину, тому найкращим рішенням буде звернутися до професіоналів, які нададуть юридичну допомогу. До Вас приїде кадастровий інженер, який подивиться на ділянку, перевірить його розміри, складе план і розмітку у відповідності з обраним проектом будинку, і після цього допоможе підготувати весь набір документів на погодження. Втім, зробити це можна і самому, але будьте готові пободаться з чиновниками.

Вам необхідно буде провести дослідження ділянки на предмет адаптації проекту будинку, врахувати грунтові води та грунтові умови, провести геотехнічні дослідження. Зібрати масу виписок з реєстру та додати копії документів на предмет володіння будинком, попередньо погодити договори про підключення до центральних комунікацій (електромережі, водопроводу, газопроводу), визначити розташування будинку та в'їзних воріт на ділянку.

Після чого підготувавши всі необхідні документи, довідки, виписки і т.д. разом з проектом Ви звернетеся до державних установ та отримайте дозвіл на будівництво приватного будинку. Як бачите, процес досить складний і потребує чимало часу і трудовитрат, не дивно, що в нашій країні такою великою популярністю користуються ділянки, на яких вже розташований будинок «під знос». У цьому випадку більшість документів відпадають самі собою, так як Ви по суті проводите реконструкцію старого житлового будівництва.

Комментариев нет:

Отправить комментарий