суббота, 4 августа 2012 г.

Які інструменти будуть корисні в домі


Для дрібного побутового ремонту та незначних робіт в кожному будинку повинен бути набір базових інструментів, який можна буде скласти і зберігати в спеціальному ящику. Якщо хтось любить майструвати, робити щось по будинку або задумався над самостійної установкою лавки в саду, професійних інструментів знадобитися трохи більше. Втім, давайте розберемося по порядку, які з інструментів Вам знадобляться і будуть корисні вдома?


Навіть якщо Ви не є професійним ремонтником, власні інструменти у Вашій квартирі або будинку обов'язково повинні бути, адже, погодьтеся, нерозумно бігти до сусіда або викликати ремонтника, якщо потрібно підкрутити один гвинтик або повісити картину на стіну. Інша справа, що набір може відрізнятися в залежності від того однокімнатна Чи є у Вас квартирка або великий будинок з садом, а також від Ваших хобі і пристрастей.


Що стосується обов'язкових для всіх інструментів, то тут потрібно проаналізувати стандартні ситуації в домі, в яких він може знадобитися. Наприклад, часто проблеми виникають з меблями, іноді потрібно щось підкрутити, а тому без набору базових ключів і викруток не обійтися. Щоб повісити картину або просвердлити новий отвір під шуруп в шафі, Вам знадобиться дриль, для більш капітального ремонту меблів можуть знадобитися молоток, рубанок і набір кистей.

У будинку або гаражі майстра «на всі руки» набір інструментів буде набагато ширше, тут можна знайти практично все - починаючи від кількох видів молотків і лобзиків, і закінчуючи професійним перфоратором, дрилем і електропилкою. Звичайно, деякі з цих інструментів лежать часом роками без діла, але це не означає, що купувати їх не варто. В даному конкретному випадку необхідно проаналізувати ситуацію з точки зору вартості - якщо ціна професійного інструменту набагато нижче разових послуг майстра і робота не складна, то купувати дійсно потрібно, в іншому випадку є сенс задуматися про наймання фахівця.

Для жителів невеликих міських квартир, не захоплених різними виробами на дому, до питання ціни додається ще й місце для зберігання, на жаль, не у всіх воно є. В цьому випадку дуже зручним рішенням буде придбати готовий набір інструментів хорошої фірми, який буде запакований в зручний ящик плюс докупити кілька найбільш потрібних предметів (дриль, молоток і т.д.). Благо сьогодні вибір на ринку широкий - це, приміром, і Kraftool, багато фірм торгують інструментом Stayer в Москві, Петербурзі та інших великих містах країни. Звичайно, капітальний ремонт в квартирі за допомогою таких наборів не зробиш, але от для дрібного побутового ремонту - вони просто незамінні і прослужать Вам довгі роки.

Якщо ж Вас не влаштовує таке готове рішення, можете купити все окремо - ключі, викрутки, пасатижі, молоток, дриль і те, що ще Вам знадобитися в першу чергу. Потім в залежності від розмірів і обсягу інструменту підшукайте відповідний ящик і знайдіть куточок для його зберігання - не на виду, але завжди під рукою.

Комментариев нет:

Отправить комментарий