пятница, 10 августа 2012 г.

Функціональна кухня


Функціональна кухня особливо важлива для людей, які витрачають на ній велика кількість часу. Але що повинна включати ця функціональність? Що необхідно забезпечити, щоб кухня на відмінно виконувала своє завдання? Ми пропонуємо Вам 10 практичних порад, які, напевно, допоможуть Вам створити дійсно функціональний інтер'єр кухні.


Насамперед необхідно подбати про містких шафах, де буде зберігатися весь посуд і деякі продукти харчування. У хорошій кухонних меблів має бути мінімум важкодоступних місць, а також створено місце, де буде представлена ​​Ваша експозиція посуду і цікавих декоративних предметів. Закриті шафи повинні легко відкриватися і зберігати все найнеобхідніше «під рукою».


Дуже важливим елементом функціональної кухні є стабільна і міцна стільниця. Для цих цілей підходять варіанти з композитних матеріалів, металу (переважно з нержавіючої сталі) і кам'яні стільниці. Вони не найдешевші, але надійні і, як правило, доступні в широкій колірній гамі.

На хорошій кухні необхідно забезпечити додаткову безпеку для самих маленьких. У будинках, де є маленькі діти, правильним рішенням будуть м'які накладки на кутах столу і ящики з безпечної блокуванням, для запобігання їх відкриття дитиною.
Функціональна кухня повинна включати в себе два види освітлення - над робочою зоною і загальне. У центрі кімнати можна повісити гарний стельовий світильник, але він буде не в змозі адекватно висвітлити робочу поверхню. Тому відмінним рішенням будуть галогенні лампи, які можна встановити під верхніми шафами.

Наступним важливим елементом має стати захист стіни між верхніми і нижніми шафами в робочій зоні. Захисне покриття може бути виготовлене з кераміки або тонкої мозаїки. Сучасним рішенням буде і скляний лист, який захистить шпалери або декоративну штукатурку на Вашій стіні, причому підібрати можна будь-який відтінок (прозорий, матовий, затемнений і т.п.), наберіть в інтернеті фразу - фартух для кухні зі скла каталог, і виберіть найбільш гармонійний варіант, який буде поєднуватися з обробкою Вашої стіни.

Не забудьте про декорації на Вашій кухні. Не вся посуд та ємності повинні бути поміщені в шафи. Відведіть місце на відкритих полицях для красивих баночок із спеціями і чаєм.
Навіть якщо розміри кухні не великі, Ви обов'язково повинні знайти місце для обіднього столу, хоча б у кутку кімнати встановіть невеликий столик для сніданку. Це дуже зручно і практично.

Пол на кухні повинен бути практичними і служити довгі роки. Він повинен легко чиститися і бути стійким до механічних пошкоджень. Найбільш практичним рішенням є кераміка, переважно в неоднорідному кольорі.

Однією з найбільш важливих речей на добре спланованою кухні є ергономічне розташування меблів та обладнання. Кращим варіантом буде - холодильник ліворуч, по центру робоча зона, праворуч плита і піч.

Дуже важлива на кухні і хороша вентиляція. Тому обов'язково встановіть витяжку над поверхнею плити. У разі електроплити вона повинна бути розташована на висоті не менше 65 см, а газової - не менше 75 см, але не більше ніж метр.

Комментариев нет:

Отправить комментарий