воскресенье, 25 ноября 2012 г.

Як правильно оформити інтер'єр темної кімнати

Багатоповерховий пентхауз з величезними стелями і просторою житловою площею дає всі можливості втілити в життя найпотаємнішу дизайнерську мрію. Можливі будь-які стилі, від класичного мінімалізму до ультрасучасного хай-тека. Але гармонії, краси і затишку хочеться і володарям малогабаритних, нерозбещених світлом квартир. Як же облаштувати інтер'єр темної кімнати, щоб при цьому ідеально поєднати практичний і естетичний план даної ідеї, не втрачаючи ні сантиметра простору?

суббота, 24 ноября 2012 г.

Віконний декор

Вікна розрізняються за розміром і формою, і завжди грають важливу роль в інтер'єрі. Існує безліч варіантів віконного декору, вибір якого залежить не тільки від дизайну інтер'єру і смаку господарів, але деколи навіть від пори року. Наприклад, влітку часто використовуються легкі бавовняні фіранки і різні види штор, покликаних захищати кімнату від сонця. Такі римські й рулонні штори, що виготовляються найчастіше з щільних тканин. І ті, й інші при необхідності піднімаються вгору, але рулонні при цьому скручуються, а римські - складаються гармошкою.
Віконний декор
Ефектні французькі штори, відомі також як «маркізи». Вони виготовляються зазвичай з тонких тканин; піднімають їх по шнурах, які протягуються крізь вертикальні куліскі, в результаті чого «маркізи» утворюють красиві хвилеподібні драпірування.

Інтер'єр веранди і ганку

Ганок або веранда, є відмінним простором для прикраси. Ці напів-відкриті простори можуть служити продовженням вашої житлоплощі. Дозвольте вашої творчості і уяви пограти в цих місцях! Але, пам'ятайте, що вони повинні відображати вашу індивідуальність і ваш спосіб життя, тому переконайтеся, що включите характерні риси, які зроблять простір унікальним.

Може бути, ви хочете повністю оновити дизайн веранди, або просто додати кілька невеликих штрихів і змін, щоб зробити ваше ганок привабливим і зручним.

воскресенье, 18 ноября 2012 г.

Вітраж на склі

Визначитися з вибором вікон легко, оскільки сьогодні вони діляться лише на два види - дерев'яні та пластикові. З дверима справи йдуть трохи складніше: різноманітність використовуваних для виробництва матеріалів і якість їх обробки обтяжують авангард моделей, але зате реалізують будь-яку думку про створення тієї чи іншої течії. Тим часом, політ фантазії стає ще безкрайньої, якщо в дверях стоять скляні елементи з прозорою або матовою забарвленням. Краще їх може бути, хіба що, різнокольоровий вітраж, який ще сто років тому контрастував в отворах церков і купецьких споруд. Сьогодні художня мозаїка вважається однією з сучасних тенденцій для декорування квартирних і офісних інтер'єрів.

Як встановити карнизи для штор

Існує багато різних видів карнизів для штор: телескопічні, круглі і шинні.
Телескопічний карниз - це карниз, який кріпиться безпосередньо до віконної рами і протягується в отвори пророблені в шторах. Такий карниз виготовляють, як правило, з металу або пластика і мають круглу форму, регульовану довжину. Найчастіше телескопічний карниз використовують для шторки у ванній кімнаті.
Круглий карниз не ховається від очей через штори, тому найчастіше грає декоративну функцію. Такий карниз виготовляють із пластику або дерева, являє собою трубку, на яку встановлюються кільця, а самі штори вже кріпляться до кілець.
Шинний карниз - це карниз, який кріпиться до стелі або стіни. Такі карнизи мають направляючі жолобки. Шинні карнизи можуть бути з дворядними і трирядними жолобками. У жолобки карнизів встановлюються гачки, які вільно пересуваються по жолобках, дозволяючи легко рухати штори. На гачки кріпляться штори.

понедельник, 12 ноября 2012 г.

Як клеїти склошпалери

Склошпалери - являють собою екологічний, чистий матеріал, який сьогодні досить активно застосовується для обробки. Їх виробляють з скловолокна різної щільності і товщини. Склошпалери, як і інший будь обробний матеріал має свій переваги, основними з яких є: простота в догляді, оригінальний декоративний малюнок, довговічність, надійність, міцність, і протипожежні властивості. Далі мова піде про те, як клеїти склошпалери.

Взагалі обклеювання склошпалер під фарбування повністю позбавить вас від виснажливих і майбутніх робіт по ремонту. Адже для того, щоб просто освіжити вашу кімнату, можна всього лише перефарбувати стіни.

суббота, 3 ноября 2012 г.

Як стати дизайнером свого будинку

Як без послуг професійного дизайнера перетворити звичний інтер'єр в затишний.

Щоранку ми відкриваємо очі і перед нами одна і та ж тужлива картина: бабусин сервант, шпалери в смужку і стіл з табуреткою. Або ж не так все тужливо: шпалери, покриті бежевим кольором, ламінат, стінка-гірка, точкові світильники в багатошаровому стелі з гіпсокартону ... Такий інтер'єр можна спостерігати в більшості квартир просторів нашої батьківщини. Як стати дизайнером для свого будинку?

Звичайно, дуже хочеться змінити своє житло на краще, але при цьому не витратити ні копійки грошей на послуги дизайнера. До того ж зараз тема дизайну стала настільки популярна і доступна, що кожен бажаючий може знайти достатню кількість інформації, як самому втілити свою мрію в реальність.

Бамбукові штори в інтер'єрі

Сьогодні штори з бамбука вельми популярні. Являють собою такі штори цілісне полотно, що складається з деякої кількості паличок однакових по ширині. Бамбукові палички з'єднані між собою нитками, виготовленими в свою чергу, з натурального волокна.
 Бамбукові штори добре виглядають у поєднанні з тюлямі і тканинними портьєрами, але можуть бути окремим елементом декору. Бамбукові штори відмінно виглядають з плетеними та дерев'яними меблями.

Чим же виділяються бамбукові штори серед інших? Найперше і найважливіше - використання натуральних матеріалів. Друге - це можливість вибору з безлічі квітів, відповідний саме вам, а також ви можете підібрати і фактуру.

Третє - такі штори прості в експлуатації, а головне, вони не вигорають під впливом сонячних променів і не піддаються впливу вологи, тому вони підходять навіть для ванни. Бамбукові штори легкі. Коштують вони цілком демократично.