суббота, 24 ноября 2012 г.

Віконний декор

Вікна розрізняються за розміром і формою, і завжди грають важливу роль в інтер'єрі. Існує безліч варіантів віконного декору, вибір якого залежить не тільки від дизайну інтер'єру і смаку господарів, але деколи навіть від пори року. Наприклад, влітку часто використовуються легкі бавовняні фіранки і різні види штор, покликаних захищати кімнату від сонця. Такі римські й рулонні штори, що виготовляються найчастіше з щільних тканин. І ті, й інші при необхідності піднімаються вгору, але рулонні при цьому скручуються, а римські - складаються гармошкою.
Віконний декор
Ефектні французькі штори, відомі також як «маркізи». Вони виготовляються зазвичай з тонких тканин; піднімають їх по шнурах, які протягуються крізь вертикальні куліскі, в результаті чого «маркізи» утворюють красиві хвилеподібні драпірування.
У теплу пору року можна декорувати вікно повітряної, напівпрозорої фіранкою, але для зими більш доречні класичні штори, що представляють собою поєднання тонкої тканини з важкими полотнами щільного матеріалу, нерідко доповнені ламбрекеном з основної тканини або інший, що гармонує з нею за кольором і фактурою.


Для класичних штор використовують різноманітні види матеріалів, в тому числі шовк і оксамит. З них виходять розкішні і надзвичайно ефектні моделі. Оксамитові і шовкові штори, як правило, роблять з підкладкою, підібраною в тон або контрастною. Підкладка в даному випадку має не тільки декоративне, але і практичне значення: вона маскує шви на основних полотнищах, підтримує форму штор і захищає їх від сонця.

Різноманітні види обробки штор. Традиційно прикраса бахромою або тасьмою; іноді використовується мереживо. Моделі кухонних штор, приміром, часто прикрашають оборками або окантовкою з матеріалу контрастного кольору. Нерідко застосовується аплікація, за допомогою якої можна домогтися ефектного поєднання штор з візерунком стін або меблевих чохлів.

Декоративну роль відіграють способи кріплення штор і карнизи. Як правило, карниз підбирають залежно від стилю інтер'єру; втім, важливо і його поєднання з моделлю штор. Популярні сьогодні люверси - отвори з металевою окантовкою по верху штор - подразумевают тонкі, частіше металеві, карнизи, як і простий, але ефектний спосіб кріплення за допомогою застроченную куліскі. Незвичайні і дуже декоративні стрічки з основного або оздоблювального матеріалу, пришиті до шторі і зав'язуються на карнизі. Багато видів карнизів комплектуються кріпленнями у вигляді кілець, забезпечених затискачами, фіксуючими штору.



Комментариев нет:

Отправить комментарий