воскресенье, 18 ноября 2012 г.

Як встановити карнизи для штор

Існує багато різних видів карнизів для штор: телескопічні, круглі і шинні.
Телескопічний карниз - це карниз, який кріпиться безпосередньо до віконної рами і протягується в отвори пророблені в шторах. Такий карниз виготовляють, як правило, з металу або пластика і мають круглу форму, регульовану довжину. Найчастіше телескопічний карниз використовують для шторки у ванній кімнаті.
Круглий карниз не ховається від очей через штори, тому найчастіше грає декоративну функцію. Такий карниз виготовляють із пластику або дерева, являє собою трубку, на яку встановлюються кільця, а самі штори вже кріпляться до кілець.
Шинний карниз - це карниз, який кріпиться до стелі або стіни. Такі карнизи мають направляючі жолобки. Шинні карнизи можуть бути з дворядними і трирядними жолобками. У жолобки карнизів встановлюються гачки, які вільно пересуваються по жолобках, дозволяючи легко рухати штори. На гачки кріпляться штори.

Треба знати, перед тим як встановлювати будь який карниз потрібно перевірити, чи відкриється вікно після установки вибраного карниза. Для цього потрібно провести всі необхідні заміри і приготувати всі потрібні інструменти. При проведенні вимірів, потрібно враховувати, що відстань між верхньою частиною вікна і карнизом має бути не менше 50 мм, а відстань між стіною і карнизом повинно скласти приблизно від 10 до 15 см.


 Спочатку необхідно провести горизонтальну лінію (так звану горизонталь) за рівнем кріплення карниза. Для цього нам необхідна рулетка, рівень, олівець. Потім потрібно відзначити олівцем місця установки кронштейнів. Їх потрібно розмістити так, щоб вони були розташовані на однаковій відстані ліворуч і праворуч від центру вашого вікна. Кріпляться кронштейни зазвичай за допомогою дюбелів і шурупів. Установка карнизів на стелю проводиться таким же чином, як установка на стіні. У разі необхідності довжину карниза можна завжди укоротити за допомогою ножівки.
 Коли встановлюєте круглий карниз, то потрібно обов'язково залишити по одному кільцю між кронштейном і наконечником карниза. Це потрібно для того, щоб зафіксувати штори. Для того, щоб вийшли рівні складки на шторах необхідно залишати інтервал у 10-12 см між точками кріплення штор. Якщо довжина карниза буде 2,4 м і більше, то необхідно буде встановити по центру карниза додатковий кронштейн.

Комментариев нет:

Отправить комментарий