понедельник, 12 ноября 2012 г.

Як клеїти склошпалери

Склошпалери - являють собою екологічний, чистий матеріал, який сьогодні досить активно застосовується для обробки. Їх виробляють з скловолокна різної щільності і товщини. Склошпалери, як і інший будь обробний матеріал має свій переваги, основними з яких є: простота в догляді, оригінальний декоративний малюнок, довговічність, надійність, міцність, і протипожежні властивості. Далі мова піде про те, як клеїти склошпалери.

Взагалі обклеювання склошпалер під фарбування повністю позбавить вас від виснажливих і майбутніх робіт по ремонту. Адже для того, щоб просто освіжити вашу кімнату, можна всього лише перефарбувати стіни.
Клеїти склошпалери можна практично на будь-яку поверхню, але перед цим обов'язково потрібно зняти старі шпалери, а облуплену фарбу або обсипається штукатурку слід видалити. Перед тим як клеїти склошпалери, стіни рекомендується вирівняти будь універсальної шпаклівкою, а після повного висихання ошкуріть і очистити від пилу (як правильно шпаклювати стіни).

Так як склошпалери виконують функцію додаткового армування, то невеликі западини і тріщини не буде видно під даним покриттям, а пористі поверхні потрібно просто прогрунтувати слабким розчином грунтовки. Для того щоб приступити клеїти склошпалери вам знадобиться склошпалери, кисть, грунтовка, шпатель, вода, клей, валик, ганчірка, і ніж. Після чого можна сміливо приступити до процесу.

Отже, якщо ваші стіни вже підготовлені і добре прогрунтованни, то можна переходити до обклеювання. Перед тим як клеїти склошпалери, слід нанести спеціальний шпалерний клей на стіну, і при цьому розподіляючи його рівним шаром по ширині всього полотнища.

Шпалери нарізаються стрічками потрібної довжини за допомогою малярського ножа або ножиць, але обов'язково з невеликим припуском, після чого клеїмо їх стик в стик, а самі припуски потрібно обрізати після повного обклеювання стіни. Але якщо шпалери не мають строгого декоративного малюнка, то припуски можна не зберігати.

Також фактурні шпалери без малюнка можна клеїти в будь-якому напрямку і довільному порядку, тому що на готовій поверхні, стиків не буде видно. Ця головна особливість стеклообоев, яка допоможе в разі механічних пошкоджень шпалер або неправильного розкрою рулону, а також, якщо у вас залишилася відрізана від попереднього рулону стрічка або в якості економії матеріалу.

Так як клеїти склошпалери слід обережно, то потрібно постаратися акуратно, але ретельно приклеїти їх, використовуючи пластмасовий шпатель. Також не забудьте при розгладження шпателем прибрати з-під шпалер зайві надлишки повітря і клею, а стики після роботи потрібно протерти чистою вологою губкою або ганчіркою. Після обклеювання стін приміщення потрібно залишити на добу до повного висихання клею, але не допускайте протягів.

Так питання як клеїти склошпалери вважається завершеним. Але такі склошпалери потрібно ще пофарбувати (в який колір пофарбувати стіни), чим ми і займемося.

Для фарбування склошпалер найчастіше використовують фарби на водній основі. Так як вони швидко сохнуть, їх можна нанести найбільш тонким шаром і з ними легко працювати. Але якщо врахувати, що термін служби даного покриття вважається - близько 30 років, то дуже важливо, щоб фарба лягала тонким і рівним шаром.

А в місцях, де є підвищена вологість, рекомендується підбирати водостійкі акрилові фарби, тому що їх можна неодноразово мити, а також вони володіють підвищеною стійкістю до стирання. Наприклад, це можуть бути матові, напівглянсові або латексні глянцеві фарби, головне, щоб вони не були занадто помітними і яскравими, так як на тлі таких фарб фактурний малюнок може бути не видно.

Наносити фарбу найкраще за допомогою шерстенних або хутряного валика, допомагаючи собі невеликий пензликом на стиках. Інші поверхні, наприклад молдинги в інтер'єрі або плінтус (як встановити плінтус) найкраще обклеїти спеціальним малярським скотчем, для уникнення забруднити їх фарбою.

Перед фарбуванням стеклообоев обов'язково переконайтеся в тому, що вони повністю висохли. Після чого потрібно прогрунтувати їх розбавленою грунтовкою для того щоб фарба краще трималася, а також наносилася рівномірно. Коли грунтовка висохне, можна приступити фарбувати.

Фарбувати рекомендується в два прийоми, з певним інтервалом не менше 12 годин. Варто нагадати, що не варто наносити занадто багато фарби на такі шпалери, так як це може призвести до їх відокремлення від підстави стіни. Витрата фарби на квадратний метр для стеклообоев становить приблизно 500 грамів, але при цьому слід враховувати фактуру і щільність шпалер.

Комментариев нет:

Отправить комментарий